SmartScope: het kastje dat de metende medemens bevrijdde van het stopcontact

18 juli 2018, 11:57
smartscope - box - elektor TVU hebt vast weleens gehoord van de SmartScope, het kastje dat de metende mensheid heeft bevrijd van het stopcontact. Sinds die op de markt is, kunnen we overal naartoe met de scoop: met één kabeltje veranderen we een tablet, een laptop of een smartphone in een oscilloscoop. Ondanks zijn kleur is het geen black box. We hebben volledig toegang tot het software-raamwerk van de SmartScope, wat weer heel nieuwe mogelijkheden biedt. De SmartScope is waarschijnlijk de enige en in elk geval de eerste USB-scoop in de wereld die draait op alle belangrijke platforms: Windows, OS X, Linux, Android en iOS (met WiFi-bridge). De SmartScope is op vrijwel alles aan te sluiten!
 

Een mooi scoopje voor een mooi prijsje!

John, een tevreden ondersteuner op Kickstarter, zegt het zo: "Innovatief! Ik ben gepensioneerd en heb tijdens mijn loopbaan veel gewerkt met professionele, analoge scopes. Ik wilde iets kleins dat op meerdere platforms zou kunnen werken. Ik draai de SmartScope nu op een apart beeldscherm op mijn bureaublad-PC en de softwareontwikkelgereedschappen op het scherm ernaast. Hij doet het ook prima op mijn Galaxy-tablet. De weergave is hetzelfde, maar op de PC werk je met de muis en op het tablet met je vingers. De metingen zijn gemakkelijk uit te voeren en hebben een goede nauwkeurigheid. U moet alleen even de tijd nemen om te wennen aan de gebruikersinterface zonder knoppen."

Iemand anders bevestigt: “Een mooi klein scoopje voor een mooi klein prijsje! Het is fijn, dat je hem zo gemakkelijk kunt meenemen. De specificaties en de portabiliteit maken het een ideaal gereedschap voor onderweg. Ik neem hem overal mee naar toe, samen met mijn andere onderdelen en gereedschappen voor klussen op locatie. Het is heel handig dat hij werkt met mijn iPhone, mijn iPad, mijn Mac en met mijn PC."
 

3-in-1: Oscilloscoop, signaalgenerator, logic analyser

Alles wat u nodig hebt voor het ontwikkelen van uw eigen elektronica zit erbij:
  • De SmartScope met voor elk kanaal een buffer voor 4 megasamples
  • 2 analoge probes
  • De digitale probe-kabel
  • Een mini-USB-B-kabel voor het aansluiten aan uw PC of laptop
     
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items