Snelle USB-scoop met "true form CDS generator"

20 juni 2016, 10:00
Snelle USB-scoop met "true form CDS generator"
Snelle USB-scoop met "true form CDS generator"
Het Nederlandse bedrijf TiePie engineering heeft een nieuwe USB-oscilloscoop uitgebracht die een snelle sampling-rate van 500 Msamples/s combineert met een resolutie van 12, 14 en 16 bits en een grote geheugencapaciteit van 32 Msamples per kanaal. De Handyscope HS5 ondersteunt continu-streaming van meetdata tot 20 Msamples/s bij een resolutie van 12 bits en meerdere apparaten kunnen worden gesynchroniseerd voor vier of meer ingangskanalen.

Verder is de Handyscope HS5 voorzien van een extreem nauwkeurige ingebouwde 40 MHz 14 bit Constant Data Size (CDS) arbitrary waveform generator met een uitgang die signalen tot 24 Vtt genereert. De TiePie-exclusieve CDS-technologie zorgt voor een zeer nauwkeurige productie van willekeurige golfvormen met een extreem lage jitter en vervorming, veel beter dan bij vergelijkbare DDS-generatoren.

De basis van het CDS-systeem bestaat uit een temperatuurgecompenseerde klokgenerator met lage jitter, die elke gewenste frequentie kan opwekken. Deze generator stuurt het golfvorm-geheugen aan en levert ook het kloksignaal aan de navolgende DAC, waardoor de geleverde uitgangswaarden allemaal exact dezelfde tijdsduur hebben.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items