Software maakt elke smartphone drukgevoelig

30 mei 2016, 12:35
Software maakt elke smartphone drukgevoelig
Software maakt elke smartphone drukgevoelig
112 bellen door in een bepaald patroon in je smartphone te knijpen? Of met een ander patroon muziek inschakelen of een bepaalde app starten? Met de intelligente software die is ontwikkeld door wetenschappers van de University of Michigan (USA) en gedeeltelijk is geïnspireerd op een Batman-film, krijgt elke smartphone de mogelijkheid om kracht of druk waar te nemen op het scherm of de behuizing.

Tot nu toe is de iPhone 6s de enige smartphone die is voorzien van een scherm dat drukverschillen kan waarnemen, andere telefoons hebben dit feature nog niet. De software 'ForcePhone' maakt gebruik van twee in elke telefoon aanwezige componenten om iedere willekeurige smartphone drukgevoelig te maken: de microfoon en de luidspreker.

De software laat de luidspreker een onhoorbare toon uitzenden met een frequentie hoger dan 18 kHz, buiten het bereik van het menselijk gehoor. De microfoon kan deze toon echter wel waarnemen. Wanneer de gebruiker op het scherm drukt of in de telefoon knijpt, verandert de door de microfoon ontvangen toon. De software ontleedt deze verandering en afhankelijk van het resultaat wordt een bepaald commando gegeven.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items