Linear Technology introduceert de LTC3638, een efficiënte spanningsregelaar die continu 250 mA kan leveren bij ingangsspanningen tussen 4 V en 140 V. De interne synchrone vermogensschakelaars van de LTC3638 hebben een onbelaste ruststroom van slechts 12 µA waarbij de regeling van de uitgangsspanning in stand blijft. Hierdoor is deze nieuwe regelaar bijzonder geschikt voor batterijgevoede telecommunicatie-, luchtvaart-, automobiel- en industriële toepassingen die ‘altijd aan’ zijn.

 

De LTC3638 heeft een rendement tot 88%. De regelaar kan worden geprogrammeerd voor vaste uitgangsspanningen van 1,8 V, 3,3 V en 5 V, maar kan ook doormiddel van een weerstandsdeler worden ingesteld op uitgangsspanningen tussen 0,8 V en Vin. De uitgangsstroombegrenzing  kan door de gebruiker worden ingesteld op waarden tussen 20 mA en 250 mA.  De LTC3638 beschikt over een 0.8V +1% feedback spanningsreferentie en een  feedback comparatoruitgang waardoor  het mogelijk is om meerdere regelaars parallel te schakelen voor hogere uitgangsstromen.

 

De LTC3638 wordt geleverd in een thermisch aangepaste MSOP-behuizing die door extra ruimte tussen de aansluitpennen geschikt is voor hoge spanningen.