In de nieuwste aflevering van Elektor Engineering Insights verwelkomt onze gastheer Brian Tristam Williams James Lewis, online bekend als Bald Engineer. Dit diepgaande interview verkent de veelzijdige carrière van James en zijn passie voor zowel retro als moderne elektronica!

 James deelt het intrigerende verhaal achter zijn succesvolle YouTubekanaal AddOhms, en geeft ons een kijkje in zijn creatieve proces, waarbij hij de toewijding onthult die nodig is om zijn diepgaande video's te produceren. Het gesprek gaat over James' reis van een digitale applicatie-ingenieur naar een liefhebber van retrocomputing.

 Hoogtepunten zijn onder andere zijn innovatieve project waarbij hij een Apple IIGS nabootst met behulp van een Mega II-chip, waarbij hij uitlegt hoe deze enkele ASIC alle logica van een Apple IIe bevat. James' passie voor het behouden van vintage computerschema's komt naar voren in zijn Bit Preserve initiatief, gericht op het hertekenen en documenteren van de fijne kneepjes van klassieke systemen zoals de Commodore 64 en Vic-20.

Hoewel James digitale elektronica waardeert, is hij niet minder bedreven in analoge. Hij vertelt over zijn ervaring als onderwijsassistent voor een analoge professor en zijn eerste baan met high-end oscilloscopen, waarbij hij hoogfrequente signalen zoals PCI Express onderzocht. Hij bespreekt ook de uitdagingen van PCB-ontwerp, met voorbeelden uit eigen ervaring. Hij adviseert beginners om complexe projecten zoals schakelende voedingen te vermijden voor hun eerste PCB en benadrukt het belang van incrementele mijlpalen.

 De aflevering bevat ook een bespreking van James' andere projecten, zoals zijn voedingsadapters en zijn universele keyboard adapterproject, met een Raspberry Pi Pico en ontworpen om keyboards voor vintage computers te emuleren. Bekijk de video hieronder en laat u inspireren door James' passie voor techniek en retro computing!

Ontdek meer elektronica

Wilt u meer leren over digitale elektronica, vintage computing of elektronica in het algemeen? Bekijk alle educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts op ons  Elektor YouTubekanaal en ons Elektor Industry YouTubekanaal. Abonneer u op Elektor's nieuwsbrief om regelmatig deskundige technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.