Sportbril met muziekweergave via botgeleiding

12 september 2016, 10:00
Sportbril met muziekweergave via botgeleiding
Sportbril met muziekweergave via botgeleiding
Tegenwoordig gebruiken veel mensen tijdens het sporten oordopjes om naar muziek te luisteren tijdens het rennen of fietsen. Die zijn niet altijd zo handig en vaak blijven ze niet goed in de oren zitten. Deze problemen worden allemaal opgelost met de S-tone sportbril, een project dat op dit moment geld inzamelt op Kickstarter.

In plaats van de gebruikelijke manier waarbij lucht in beweging wordt gebracht door de kapseltjes in oordopjes, maakt de S-tone bril gebruik van transducers die aan de zijkant en achterkant van het hoofd licht tegen de botstructuur in de nabijheid van de oren drukken. Op deze manier wordt het geluid rechtstreeks overgebracht. Aangezien de bril via een elastische band strak om het hoofd wordt geklemd, blijft de geluidsoverdracht altijd goed; de bril kan zelfs bij het zwemmen worden gebruikt.

Op dit moment loopt de geld-inzamelingsactie voor de S-tone nog niet zo hard en er is nog heel wat nodig om het streefbedrag van $60.000 dollar bij elkaar te krijgen. Wie graag zo'n innovatieve bril wil hebben, zal snel moeten reageren, want de Kickstarter-campagne loopt nog maar enkele dagen.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items