Als je product of toepassing vandaag de dag niet op de een of andere manier een verbinding met de cloud heeft, is het oude koek. Het uitbreiden van je vaardigheden met de cloud is echter niet zo eenvoudig als men je wil doen geloven, en daarom hebben allerlei kits en hulpmiddelen om je hierbij te helpen het licht gezien.

Eenvoudig verbinding maken met de Cloud

Microchip, bij velen van ons bekend als de fabrikant van de PIC en AVR-microcontrollers, sprong er ook op in en lanceerde de  AVR-IoT en PIC-IoT boards. Deze boards, en de ondersteunende software tools, zijn bedoeld om je te helpen snel verbinding te maken met de cloud.

De demo software kan zonder veel moeite aan je eigen behoeften aangepast worden. Houd er wel rekening mee dat het verbinden van je eigen apparaten met je eigen cloud account nogal omslachtig blijft, maar dat komt door de aanbieders van cloud diensten, de apparaten hebben daar niets mee te maken. Let er ook op dat niets je verplicht deze modules te gebruiken voor cloud-gebaseerde toepassingen. Het zijn mooie microcontroller modules met een ingebouwde programmer/debugger, Wi-Fi en een batterijlader, die ook in allerlei andere toepassingen een toepassing kunnen vinden.

In deze video proberen we deze boards uit om te zien of wat ze beweren ook waar is.

 

InformatiebronnenVertaling: Hans Adams