Elektor Team

Start-Up update: het Elektor Investment Program

26 februari 2020, 16:18

Elektor ondersteunt elektronica start-ups (hardware, software. technische diensten...) door middel van events, wedstrijden en zakelijke oplossingen. Het Elektor Investment Program is een nieuwe dienst voor zowel jonge bedrijven als investeerders die met elkaar in contact willen komen en in de elektronica-industrie willen slagen.

Wat is het Elektor Investment Program?

Als start-up of scale-up komt er een moment dat u op eigen kracht niet verder komt. Met wat geluk hebt u al een paar betalende klanten, maar u hebt serieus geld nodig om uw bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Misschien moet u een team inhuren, nieuwe markten ontsluiten of verder ontwikkelen. Het ligt voor de hand om investeerders te benaderen. Als oprichter kunt u zich dan afvragen: ben ik er klaar voor om ze aan boord te halen? Zijn mijn businessplan en presentatie klaar? Zullen investeerders me serieus nemen?

De teamleden van het Elektor Investment Program zullen u door deze fase begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw businessplan, u helpen bij de voorbereiding van uw presentatie en u in contact brengen met investeerders uit ons netwerk.
 

Elektor Investment Program

Waarom is Elektor met dit programma begonnen?

Als u uw presentatie (“pitch deck” in het jargon) gewoon naar investeerders stuurt en er dan het beste van hoopt, wordt u waarschijnlijk afgewezen – om een aantal redenen. Misschien neemt u contact op met de verkeerde investeerder. Of misschien ontbreekt er belangrijke informatie in uw presentatie. Eén ding is zeker: u moet uw kansen optimaal benutten.

Waarom dan het Elektor Investment Program? We organiseren al enkele jaren start-up wedstrijden, en we hebben veelbelovende start-ups gedurende het hele traject begeleid. Het ontwikkelen van een programma om start-ups verder te helpen bij het vinden van financiële middelen en partners is het logische vervolg.

We streven er ook naar om investeerders te helpen. We weten dat investeerders elk jaar tientallen presentaties ontvangen. En dat het veel tijd kost om ze allemaal te lezen, en dat de meeste niet goed genoeg zijn. We realiseerden ons dat we investeerders kunnen helpen tijd te besparen door hen in contact te brengen met veelbelovende tech start-ups uit ons wereldwijde netwerk die in hun investeringsprogramma passen.

Voordelen voor start-ups

Bent u (deel van) een start-up of een scale-up die financiering nodig heeft? Door deel te nemen aan het Elektor Investment Program kunt u slimme actie ondernemen om uw kans op financiering te vergroten. Klinkt niet slecht, toch? Dit is wat wij u te bieden hebben:
 

  • persoonlijke hulp om uw presentatie en businessplan te verbeteren;
  • business-analyse om een profiel van uw bedrijf te maken;
  • de mogelijkheid om met passende investeerders (op basis van uw profiel) uit ons netwerk in contact te komen.

Voordelen voor investeerders

Het Elektor Investment Program kan investeerders helpen bij het vinden van innovatieve bedrijven. Naast het organiseren van succesvolle start-up wedstrijden, houdt ons professionele start-up team uitkijk naar veelbelovende bedrijven waar ook ter wereld. Bedrijven die deelnemen aan het programma worden gescreend door onze experts, zodat ze voor investeerders interessant zijn. Wij zorgen voor:
 

  • toegang tot veelbelovende tech start-ups en scale-ups die in uw investeringsprogramma passen.
  • de juiste documentatie, professionele zakelijke contacten en een business-analyse van bedrijven waar u in geïnteresseerd bent.

Neem deel aan het Elektor Investment Program!

Wilt u deelnemen aan het Elektor Investment Program, of wilt u er meer over weten? Bezoek vandaag nog de website van het programma of stuur een e-mail naar Arthur Lampe (Elektors Investment Program Manager) om aan de slag te gaan. Veel succes!

Wacht niet langer – meld uw start-up aan!

 
 
electronica Fast Forward 2020
Wacht niet langer – meld uw start-up aan!
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items