Vanja Samuelsson staat aan het hoofd van Qoitech, een start-up uit Zweden die batterijgerelateerde problemen bij het ontwerpen van hard- en software voor IoT-applicaties helpt oplossen. Elektor had een vraaggesprek met haar over haar bedrijf en de achterliggende technologie, die getoond werd op de Embedded World 2020 in Neurenberg (Duitsland).
Vanja Samuelsson, CEO of Qoitech
Vanja Samuelsson (CEO, Qoitech)

Qoitech's oplossing voor ontwerpers

Ontwerpers die hulpmiddelen zoeken om het batterijvermogen te meten, moeten normaliter kiezen uit traditionele (en kostbare) mogelijkheden. Qoitech wil daar wat aan doen en werkt aan een beter betaalbare en toegankelijke mogelijkheid. Otii is een hard- en software-tool dat de ontlading van een batterij zichtbaar maakt, zodat ontwerpers de juiste batterij voor hun toepassing kunnen kiezen.

De compacte Otii Arc van Qoitech is een voeding, een stroom- en spanningsmeter en een data-acquisitiemodule in één draagbaar apparaat. En het wordt geleverd met een handige desktop-applicatie voor Windows, macOS en Ubuntu.

“Alles draait om hoe je de batterij kunt optimaliseren. Hoe kun je ervoor zorgen dat je apparaat werkelijk low power is? En hoe kies je de juiste batterij voor je apparaat?” vertelde Samuelsson over de all-in-one oplossing van haar bedrijf. “Je hebt geen groot laboratorium nodig. Je hebt geen vijf verschillende instrumenten nodig. Je kunt een voeding, meetinstrumenten en een batterijsimulator in één apparaat hebben.”

Vraaggesprek met Samuelsson op de Embedded World

Wilt u meer weten over Qoitech? bekijk het hele vraaggesprek