De succesvolle PLI serie, programmeerbare elektronische belastingen, van H&H is nu ook geschikt voor het testen van intelligente laders. Dit door toevoeging van het optionele Starter Interface (PLI16).
 
De meeste intelligente accu- of batterijladers starten het laadproces pas wanneer er een geschikte accuspanning of batterijspanning aan de uitgang wordt gedetecteerd. Met de optionele starter interface kan met de PLI serie een ontlaad cycle worden gestart door het aanbrengen van een geschikte spanning op de uitgang van de PLI serie belastingen.
 
Dit zogenaamde Charger Starter Interface (CSI) kan worden geïnstalleerd als optie (PLI16) op elk model PLI belasting met een 60V of 120V spanningsrange. Deze batterij emulatie mode werkt uitsluitend in batterij laad mode. We starten met een geschikte laadspanning voor de accu lader.  Zodra de lader dan stroom gaat leveren zal de PLI load een voor geprogrammeerd spanningsprofiel volgen. Dit om de spanningsstijging van een accu of batterij te simuleren. Tijdens het gehele proces worden spanning en stroom gemeten en opgeslagen in de elektronische belasting voor nadere evaluatie op rapportage.