Steden met LoRa: Glasgow, Neuchâtel, Limbricht ...

8 augustus 2016, 17:09
Steden met LoRa: Glasgow, Neuchâtel, Limbricht ...
Steden met LoRa: Glasgow, Neuchâtel, Limbricht ...
LoRaWAN verovert steeds meer steden, zakencentra en conglomeraten, dus houd uw lokale frequentiebanden voor mobiel gebruik in de gaten. In het vorige e-zine berichtten we over LoRa in het centrum van Glasgow. Nu gaat het over Neuchâtel in Zwitserland waar geolokalisatie zonder GPS beschikbaar komt. Het is geen toeval dat de Zwitserse onderzoeks- en technologie-organisatie CSEM, die tevens lid is van de LoRa Alliantie, in deze stad is gevestigd. 

Naar verwachting zal meer dan de helft van alle IoT-toepassingen gebruik maken van geolokalisatie, met name in smart cities, voor het volgen van goederenstromen en in de landbouw. Tot nu toe was echter alleen GPS beschikbaar, dat vaak incompatibel is met de eisen wat betreft kosten en batterijlevensduur van LoRaWAN-nodes. 

Om deze uitdaging aan te gaan heeft CSEM een state-of-the-art statistisch algoritme losgelaten op de aankomsttijdverschil-methode (time-difference-of-arrival, TDOA) van Semtech om de positie van LoRaWAN-nodes te berekenen. Deze statistische benadering is robuuster dan andere berekeningssoftware en bevat ook bewegingsmodellen om bewegende objecten te kunnen volgen. Het experimentele netwerk dat voor de ontwikkeling en test van de berekeningssoftware werd gebruikt bestond uit tien gateways die in en om de stad Neuchâtel waren opgesteld.

De geolokalisatie-software is onder licentie van CSEM beschikbaar en kan aan specifieke klanteneisen en -toepassingen worden aangepast. Een Zwitserse bankrekening heeft de voorkeur, maar is niet verplicht. 
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items