Elektor Team

Stroomtang met een joystick

10 december 2013, 14:37
Stroomtang met een joystick
Stroomtang met een joystick

De nieuwe Amprobe Navigator stroomtang maakt gebruik van een bedieningsconcept dat je bij dergelijke apparatuur normaal niet aantreft: er zit namelijk een joystick op voor de bediening. De stroomtang kan hierdoor met één hand worden bediend en de gebruiker kan direct zijn functiekeuze maken in het display. Door deze slimme joystick zijn uiteenlopende meetfuncties als MIN/MAX tot Power-Factor en AC/DC snel op te roepen en zichtbaar te maken. Selecteer simpelweg de gewenste meetfunctie, klik en kijk.

 

De stevig uitgevoerde stroomtang heeft CAT IV bescherming en is uitgerust met een groot en helder display. Het instrument is bovendien voorzien van een ingebouwde LED-lamp bij de stroombek en heeft een rubberen holster om schokken te absorberen. Kortom, dé ideale stroomtang voor commerciële en industriële toepassingen.

 

Uitgerust met een volledige range aan meetfuncties zoals fasevolgorde, Watt, Power Factor, Total Harmonic Distortion, afzonderlijke Harmonischen, aanloopstroom en lowpass-filter, biedt de Amprobe Navigator stroomtang de oplossing om eerstelijns service en analyse te verrichten op kritische locaties. Zo krijgt men op een eenvoudige manier een eerste indruk van mogelijke storingen of andere problemen. Hierdoor kan voorkomen worden dat er dure en gespecialiseerde meetapparatuur moet worden ingezet en dus extra kosten gemaakt moeten worden.

 

De Amprobe Navigator stroomtang is verkrijgbaar bij Havé-Digitap in drie uitvoeringen met een bereik tot 600 A AC, 1000 A AC of 1000 A AC/DC, en wordt geleverd inclusief meetsnoeren en draagtas.
 

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items