Elektor Team

Studiedagen TubeSociety najaar 2011

10 december 2013, 14:36
Studiedagen TubeSociety najaar 2011
Studiedagen TubeSociety najaar 2011

Menno van der Veen en Peter Dieleman en Hans van Maanen organiseren in het kader van TubeSociety in het najaar van 2011 twee studiedagen die gaan over buizen en de grenzen van digitale audio.

 

Op 15 oktober 2011 gaat de studiedag over bijzondere buizenschakelingen. Peter Dieleman is de auteur van meerdere buizenboeken. Hij zal met nadruk de SRPP en de Mu-stage buizenschakelingen bespreken. Hij laat zien hoe je deze schakelingen kunt berekenen en optimaliseren en precies af kunt stemmen op jouw eisen. Ook laat hij enige van zijn bijzondere versterkerontwerpen horen. Deze dag is bedoeld voor de ontwikkelaar en hobbyist die het onderste uit de kan willen halen en de hoogste prestaties van de buizenversterkers willen bereiken.

 

Op 12 november 2011 gaat de studiedag over grenzen van digitale audio. Hans van Maanen is een expert op het gebied van tijd- en frequentiegedrag van analoge en digitale schakelingen. Zijn bedrijf, Temporal Coherence, richt zich met name op correct afstraal-, frequentie- en tijdgedrag van luidsprekers. Bij zijn veeleisende onderzoek is hij tegen bekende en onbekende beperkingen van digitale audio aangelopen. Hiervoor heeft hij verklaringen en oplossingen gezocht. Hij heeft antwoorden gevonden waar velen nog met vraagtekens rondlopen. Deze grensverleggende studiedag, waarin ook gedemonstreerd zal worden, is een must voor iedereen die de hoogste toppen van digitale weergave wil bereiken.

 

De studiedagen duren van 11.00 tot ongeveer 15.00 uur en worden gehouden bij ir bureau Vanderveen, Sassenstraat 21, 8011 PA Zwolle. De deelnamekosten zijn € 50,-, contant te voldoen op de dag zelf. Aanmelding vooraf is wel nodig via e-mail naar info@mennovanderveen.nl. Er is een maximum aan het aantal deelnemers, het inschrijven gebeurt in volgorde van aanmelding en wordt per e-mail bevestigd.

 

Meer info: www.mennovanderveen.nl
sectie "demo dagen"

 

foto: Huib Selders

 

Het op de foto zichtbare boek van Menno van der Veen kunt u bij Elektor bestellen:
www.elektor.nl/products/books/audio/ontwerpen-van-buizenversterkers.2.1520287.lynkx

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items