Elektor Team

Superheldere blauwe LED voor zwaailichten

10 december 2013, 14:37
Superheldere blauwe LED voor zwaailichten
Superheldere blauwe LED voor zwaailichten

Osram Opto Semiconductors introduceert met de Oslon Signal de tot nu toe helderste blauwe LED. De nieuwe LED is gerealiseerd met een speciale dunnefilm-chiptechnologie en voldoet aan de in Europa en de Verenigde Staten geldende normen voor Emergency Vehicle Lighting.
Het heldere blauwe licht is ook op grote afstand goed zichtbaar en daardoor zeer geschikt voor toepassing in zwaailichten van onder andere politievoertuigen.

 

De blauwe LED van Osram levert 52 lumen bij 350 mA. De golflengte van 472 nm en de bijbehorende kleurgroepering (binning) voldoen aan de normen voor optische signalering bij hulpdiensten zoals politie, ambulance en brandweer. De behuizing van de LED bestaat uit een keramische drager met geïntegreerde contacten en een siliconenlens die ook bij blauw licht met korte golflengte geen verouderingsverschijnselen vertoont. Ondanks het grote vermogen zijn de afmetingen van de LED beperkt gebleven tot 3 x 3 mm. De lens die een afstraalhoek heeft van 80° zorgt voor een symmetrische lichtverdeling waardoor inbouw in bestaande zwaailichten geen problemen oplevert.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items