Supersnelle oscilloscoop-probes tot 20 GHz

21 maart 2016, 10:01
Supersnelle oscilloscoop-probes tot 20 GHz
Supersnelle oscilloscoop-probes tot 20 GHz
Tektronix heeft een nieuwe serie oscilloscoop-probes voorgesteld, die speciaal zijn ontworpen voor het meten van signalen met hoge frequenties en door hun ontwerp bovendien meer bewegingsvrijheid geven bij het aansluiten van de probe op compacte dichtbevolkte schakelingen.

Het efficiënt testen en debuggen van zeer snelle signalen vereist probes die de signaalverliezen beperken tot een minimum. Dergelijke probes zijn vaak voorzien van een aparte meetversterker die via kabels met de tips van de probe is verbonden. De nieuwe P7700 serie probes van Tektronix maakt gebruik van een compleet andere opzet waarbij de ingangsversterker op minder dan 4 mm van het aansluitpunt is ondergebracht. Op die manier worden het signaalverlies, de probe-capaciteit en ruis tot een minimum beperkt.

Een ander voordeel van de P7700 probes is de mogelijkheid om ze te kunnen aansluiten op zeer kleine onderdelen in schakelingen via compacte soldeertips. Deze tips worden standaard meegeleverd en dankzij de relatief lage prijs kunnen ze eenvoudig worden uitgewisseld. De probes zijn duidelijk gericht op professionele gebruikers, de prijzen beginnen vanaf $8.500.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items