Supersnelle USB-jubileumscoop van Pico Technology

10 december 2013, 14:36
Supersnelle USB-jubileumscoop van Pico Technology
Supersnelle USB-jubileumscoop van Pico Technology

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het bedrijf heeft de Engelse fabrikant Pico Technology een zeer snelle vierkanaals USB-oscilloscoop voorgesteld. De nieuwe PicoScope 6404 heeft een analoge ingangsbandbreedte van 500 MHz. De real-time sampling-rate van dit apparaat bedraagt 5 Gsamples/s, zodat een nauwkeurige representatie van signalen over het hele frequentiegebied tot 500 MHz gegarandeerd is. De oscilloscoop heeft bovendien een voor USB-scopen extreem groot buffergeheugen van 1 gigasamples, waarmee het opslaan en analyseren van complexe signalen  zelfs bij de hoogste sample-rate over een groot bereik mogelijk is.

 

Pico Technology is inmiddels 20 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen van USB-oscilloscopen en bij dit ontwerp is die kennis optimaal benut. Naast de reeds genoemde specificaties en de van andere PIco-oscilloscopen al bekende geavanceerde triggermogelijkheden en decodering van verschillende seriële formaten bezit deze USB-scoop een ingebouwde functiegenerator met arbitrary-waveform-generator, omschakelbare bandbreedte op elk kanaal en omschakelbare ingangsimpedanties (1 Mohm en 50 ohm).

 

De PicoScope 6404 kan worden gebruikt in combinatie met Windows XP, Vista en Windows 7, en wordt met de computer verbonden via een USB2.0-poort. In combinatie met een laptop ontstaat een krachtig draagbaar meetinstrument voor gebruik "in het veld" of voor demonstraties. De hoge sample-rate maakt deze scoop uitermate geschikt voor het meten aan zowel analoge als digitale ontwerpen. Pico stelt bovendien een gratis software development kit beschikbaar voor degene die zijn eigen applicatie voor het aansturen van de scoop wil maken.

 

De PicoScope 6404 oscilloscoop is verkrijgbaar voor € 6.044. Voor €6.649 ontvangt men een kit met een draagkoffer en vier gecompenseerde 500 MHz x10 probes. De garantietermijn bedraagt 5 jaar.

 

Meer info:
www.picotech.com/highest-performance-oscilloscopes.html

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items