Synchrone IoT-afstandsbediening met AppMyProduct

25 september 2017, 12:10
Synchrone IoT-afstandsbediening met AppMyProduct
Synchrone IoT-afstandsbediening met AppMyProduct
AppMyProduct is een nieuw concept om op een gemakkelijke manier IoT-apparaten op afstand te besturen via apps op smartphones en tablets. We kunnen daarbij denken aan toepassingen zoals het op afstand in- en uitschakelen van de verwarming in een vakantiehuisje, of het bekijken van een live stream van een webcam waar dan ook ter wereld.
 
AppMyProduct is gebouwd op de Nabto-softwarestack. Nabto is een Deens bedrijf dat dit nieuwe concept introduceert. Iedereen kan zich gratis aanmelden voor deze dienst en krijgt dan gratis 10 IoT-apparaat-ID’s met bijbehorende licentiesleutels. Daarmee kan de gebruiker 10 IoT-apparaten installeren en op afstand bedienen met het platform.
 
Nabto heeft op dit moment al meer dan 1 miljoen embedded apparaten geregistreerd, waarmee via het Internet allerlei producten op afstand kunnen worden bestuurd, zoals deursloten, inbraakdetectiesystemen, zonnepanelen, webcams, drones, thermostaten, speelgoed en stofzuigrobots.
 
Het AppMyProduct-platform ondersteunt synchrone "real-time" interactie. Zie ons artikel in Elektor Business Magazine 5/2017 hieronder voor een korte, maar complete indruk van het installatieproces. Zie https://www.appmyproduct.com voor meer informatie over dit concept.
 
Bijlage
17.115-EBM05-Nabto-EN-02.pdf
gerelateerde items