Jan Buiting

Te gek! Converse sneakers met ingebouwd wah-wah pedaal

27 september 2016, 11:18
Te gek! Converse sneakers met ingebouwd wah-wah pedaal
Te gek! Converse sneakers met ingebouwd wah-wah pedaal
Naar goed psychedelisch gebruik treedt zanger Kevin Parker van Tame Impala in het algemeen blootsvoets op. Ik weet dus niet zeker of hij een paar zou willen hebben, maar de nieuwste Converse sneakers hebben een ingebouwde wah-wah-functie van CuteCircuit, waardoor je bij de gitaar geen pedaal meer nodig hebt. 

De sneakers van het model ‘high-top Chuck Taylor’ met de passende naam All Wah, werken net als een traditioneel wah-wah pedaal en kunnen via dubbele pluggen aan de zijkant van de schoenen met de gitaar en de versterker worden verbonden. De schoen maakt gebruik van microsensortechnologie om de buiging van de schoenzool te volgen en communiceert draadloos via Bluetooth met een wah-box. De speciale sensors converteren de voetbewegingen van de gitarist naar wah-modulatie – omlaag voor hoge tonen en omhoog voor meer lage tonen. 

Je kunt ook de kabels weglaten en inplaats daarvan de All Wah met een Mac of iPhone pairen. De rechter sneaker bevat een 3,7V-accu die draadloos kan worden opgeladen als deze bovenop de wah-box wordt geplaatst. Met een aanraaksensor op de zijkant kan het systeem worden in- en uitgeschakeld. 

Wacht nog even voordat u zich naar de winkel of naar e-bay haast, want tot nu toe zijn er nog maar 23 paar geproduceerd en Converse heeft niet onthuld of en wanneer ze te koop zullen zijn. 

Hier wordt de All Wah getest door gitarist J. Mascis van Dinosaur Junior:
 
 

En hier is de officiële promo-video van Converse / CuteCircuits. Speciaal aanbevolen: Voodoo Chile @ 1:41.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items