Industriële technici begrijpen het belang van het kunnen opslaan en beveiligen van gegevens via het Internet of Things (IoT). In dit interview vertelt Silvio Muschter, CEO van Swissbit AG, over de verschillende opslag- en beveiligingstoepassingen van het bedrijf. Hij gaat in op de achtergrond van Swissbit, het twintigjarig bestaan ​​en plannen voor de toekomst. 

Silvio Muschter (CEO Swissbit AG)
Silvio Muschter, CEO Swissbit AG
Shenja Panik: Vertel ons eens over Swissbit.

Silvio Muster: Swissbit is de toonaangevende Europese fabrikant van storage en embedded IoT-oplossingen voor veeleisende toepassingen. We ontwikkelen en produceren industriële opslag- en beveiligingsproducten met hoge betrouwbaarheid, beschikbaarheid op lange termijn en aangepaste optimalisatie. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland, waar Swissbit in juli 2001 werd opgericht via een management buy-out van Siemens. Tegenwoordig hebben we nog andere kantoren in Duitsland, de VS, Japan en Taiwan.
 
Shenja Panik: Swissbit bestaat al 20 jaar. Wat is er veranderd sinds dag 1?

Silvio Muster: Best veel! Twintig jaar in de elektronica-industrie is een tijdperk, vooral voor opslagmedia. Terugkijkend op twee decennia Swissbit zijn er enkele mijlpalen die ons succes aanzienlijk hebben bepaald. Bijvoorbeeld het besluit in 2008 om zich volledig te richten op industriële opslagtoepassingen. Daarnaast zijn we rond 2013 begonnen met het actief promoten van de combinatie van betrouwbare opslagmedia en beveiligingsfuncties, die de basis legden voor onze business unit “Embedded IoT” en die in 2019 werd opgericht. Eveneens in 2019 openden we onze nieuwe ultramoderne productiefabriek in Berlijn, waardoor onze vorige productiecapaciteit verdrievoudigd werd. Een andere belangrijke stap was de overname door de onafhankelijke investeringsmaatschappij Ardian als sterke partner voor ons succesvolle groeipad.

Shenja Panik: Een jubileum is altijd een bijzondere gebeurtenis. Dat weten we omdat Elektor dit jaar 60 jaar werd. Maar twee decennia succesvol op de markt blijven is ook een uitdaging. Wat is jouw geheim?

Silvio Muschter: Ik weet niet of het een geheim is, maar ik denk dat er zeker verschillende aspecten zijn die het succes van een bedrijf uitmaken. Een sleutelfactor in onze strategie is en blijft het zoeken naar niches en use case-specifieke behoeften in al onze doelmarkten. Deze omvatten industriële automatisering, IoT, telecommunicatie, autotechnologie en medische technologie, waar waarschijnlijk meer vraag is naar kleine en middelgrote hoeveelheden en waar klanten de hoge productkwaliteit en ondersteunende diensten waarderen. Zowel de ontwikkeling als de productie vinden plaats in ons bedrijf, waardoor we volledig kunnen sturen en flexibel kunnen inspelen op de wensen van onze klanten.
Swissbit factory in Berlin
In zijn fabriek in Berlijn (Duitsland), die in 2019 werd geopend, produceert Swissbit industriële
 opslag- en beveiligingsmodules op bijna 2.600 m² eigen productieruimte.

Shenja Panik: Wat waarderen je klanten aan u?

Silvio Muschter: 
Ik denk dat onze klanten ons waarderen als een betrouwbare partner en vertrouwen is zeker een van de belangrijkste waarden in zakelijke relaties. Over vertrouwen gesproken, er is vooral één aspect dat ons onderscheidt van andere bedrijven: onze vertrouwde toeleveringsketen. Het begint met het in-house ontwerpen, ontwikkelen en kwalificeren van producten en oplossingen in nauwe samenwerking met toonaangevende technologiepartners, tot de integratie van beveiligingsbouwstenen en tot de veilige productie in onze eigen gecertificeerde productiefaciliteit in Berlijn. Met de overname van controllerspecialist Hyperstone vorig jaar hebben we deze technologieketen verder verdiept en onze positie als vertrouwde partner versterkt die zich richt op producten die we volledig onder controle hebben.

Shenja Panik: Kun je ons een kleine preview geven? Wat heeft Swissbit gepland voor de toekomst?

Silvio Muschter: Vanuit bedrijfsperspectief is onze missie duidelijk: als vertrouwde partner willen we de digitale en verbonden wereld mogelijk maken door gegevens op betrouwbare wijze op te slaan en te beschermen in industriële, beveiligings- en IoT-toepassingen. Gedreven door de toenemende digitalisering en het groeiende aantal apparaten in het IoT, ervaren we een grote vraag naar geheugenproducten en naar onze beveiligingsoplossingen.

Zoals je weet, bijna elk apparaat gebruikt een soort opslag. Het gebruik van standaardinterfaces om een ​​extra beveiligingslaag aan een geheugenkaart toe te voegen, biedt vele gebruiksscenario's: van machineverificatie, IP- of licentiebescherming tot veilige opstartscenario's. Voor veilig opstarten hebben we vorig jaar al een toepassing geïntroduceerd, de Swissbit PS-45u DP microSD-kaart "Raspberry Edition". Daarnaast hebben we ook de iShield-productfamilie gelanceerd, die plug-and-play beveiligingsoplossingen vertegenwoordigt. Beginnend met iShield Camera, geïntroduceerd in april, zullen we later dit jaar een nieuwe toepassing aan de familie toevoegen.
 
Met betrekking tot onze memory business zullen we onder andere een nieuwe lijn industriële SSD's introduceren met geavanceerde PLP-technologie (Power Loss Protection), genaamd "powersafe", die alle gegevens beschermt in het geval van een onverwachte stroomuitval.

Swissbit security products
Flexibele beveiligingsproducten in de vorm van opslagmodules voor een breed scala aan IoT-toepassingen

Meer weten over Swissbit?

Bekijk de Swissbit AG Newsroom op de Elektor Magazine-website voor nieuws en updates over het bedrijf en zijn verschillende producten en oplossingen. Abonneer je op de Swissbit-tag om meldingen te ontvangen wanneer Elektor nieuwe artikelen over het bedrijf en zijn technologieën publiceert.

Je kan je ook abonneren op andere tags zoals Internet of Things (IoT), security, opslag toepassingen, data opslag, en embedded voor nieuws en artikelen over belangrijke technologieën en nieuwe innovaties. Elektor houdt je op de hoogte.
Shenja Panik
Shenja Panik, Elektor
Noot van de redactie: In de afgelopen 60 jaar heeft Elektor talloze opinieleiders in de elektronica-industrie een plek geboden om hun ideeën te delen en elektronica-enthousiastelingen te inspireren om hun schetsen op de achterkant van het servet om te zetten in echte toepassingen. In deze terugkerende serie getiteld 'Tech Talk'
Shenja Panik stelt opinieleiders in de elektronica-industrie - waaronder professionele technici, oprichters van start-ups en C-level executives bij gevestigde bedrijven - in staat om inspirerende verhalen over hun bedrijf te delen. Ze moedigt deze vernieuwers en experts ook aan om te praten over nieuwe technologieën en de toekomst van de continu evoluerende elektronica-industrie.


Vertaling: Hans Adams