Tech United wint RoboCup

27 juli 2014, 22:00
Tech United wint RoboCup
Tech United wint RoboCup

Het robotvoetbalteam van de TU/e heeft het WK robotvoetbal in Brazilië gewonnen, de RoboCup. Het team won met 3-2 van Water, het team van de universiteit van Beijing. Het betere combinatiespel en de uitstekende keeper brachten het Eindhovense team de titel. Tech United speelt nu al zeven jaar op rij in de finale, en dit was de tweede keer dat het team de titel pakte. Dat gebeurde eerder in 2012.

De robots van de TU/e spelen in de Middle Size League, de koningsklasse van de RoboCup. Ze spelen geheel onafhankelijk, zonder menselijke sturing, wedstrijden van twee keer een kwartier. De teams bestaan uit vier veldspelers en 1 keeper met speciale ‘armen’ om de ballen tegen te houden.
Het doel van RoboCup is het versnellen van de ontwikkeling van robottechnologie ten behoeve van onze samenleving. RoboCup heeft daarvoor een doel geformuleerd: in 2050 moet een team van voetbalrobots de menselijke wereldkampioen voetbal kunnen verslaan. Doordat de deelnemende onderzoekers na de toernooien hun nieuwe kennis met elkaar delen, gaat de technologie snel vooruit.
 
Foto: Bart van Overbeeke

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items