Tektronix introduceert nieuw type oscilloscoop

10 december 2013, 14:36
Tektronix introduceert nieuw type oscilloscoop
Tektronix introduceert nieuw type oscilloscoop

Meer dan 60 procent van alle oscilloscoopgebruikers maakt tijdens het ontwikkelen en testen van nieuwe ontwerpen ook gebruik van een spectrum analyzer om zowel in het tijd- als het frequentiedomein metingen te verrichten.

Traditioneel was een ontwerper een analoog/digitaal- of een HF-expert, maar doordat wireless technieken een snelle opmars doormaken moeten ontwerpers en technici op zowel analoog, digitaal als HF-gebied metingen verrichten.

 

De nieuwe Mixed Domain Oscilloscope MDO4000 serie van Tektronix bundelt een oscilloscoop, een logic analyzer en een spectrum analyzer in één instrument. Men hoeft nu maar te leren werken met één instrument en één ‘user interface’ en hoeft nooit meer op zoek naar een losse logic- of spectrum-analyzer. Dit zal veel kostbare ontwikkel- en debug-tijd besparen. Net zoals de Mixed Signal Oscilloscope (MSO) de standaard is geworden voor het testen van embedded ontwerpen, verwacht Tektronix dat de Mixed Domain Oscilloscope (MDO) de nieuwe standaard zal worden voor het testen van ontwerpen die in toenemende mate over HF-technologie beschikken.

 

De MDO4000 gaat veel verder dan een typische spectrum analyzer en biedt gebruikers de mogelijkheid om tijdgecorreleerde analoge, digitale en HF-signalen te analyseren via 4 analoge, 16 digitale en één HF-ingang. Het HF-ingangsfrequentiebereik gaat tot 6 GHz en biedt een capture-bandbreedte (ofwel de ‘Span’) van 1 GHz op alle center-frequenties, dit is 100 keer groter dan die van de meeste andere spectrum analyzers. Gebruikers kunnen zelfs 4 gedecodeerde seriële en/of parallelle bussen in één keer op hetzelfde scherm zien. Door deze tijdcorrelatie tussen de verschillende domeinen kunnen technici nu nauwkeurige tijdmetingen verrichten om vertragingen tussen de verschillende signalen in hun ontwerp en veranderingen in het HF-spectrum zichtbaar te maken. Daarnaast is de MDO in staat om signalen gedurende langere tijd op te slaan, waardoor het mogelijk is het HF-signaal in de tijd te zien veranderen.

 

De modellen MDO4054-3 en -6 bieden ingangsbandbreedtes van 500 MHz analoog en resp. 3 en 6 GHz voor HF, terwijl de MDO4104-3 en -6 een ingangsbandbreedte hebben van 1 GHz analoog en resp. 3 en 6 GHz voor HF. Alle typen beschikken over 16 digitale ingangskanalen.

 

Meer info:
www.cnrood.com
www.tektronix.com

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items