Temperatuursensor met instelbare alarmering

10 december 2013, 14:37
Temperatuursensor met instelbare alarmering
Temperatuursensor met instelbare alarmering

Linear Technology introduceert een nauwkeurige en energiezuinige temperatuursensor met instelbare detectie van over- en ondertemperatuur.  De sensor meet zijn eigen temperatuur of de temperatuur van een externe PN-overgang (diode of transistor) en converteert deze naar een spanning die rechtevenredig is met de temperatuur. Hierbij worden ongewenste invloeden van ruis en serieweerstand onderdrukt. De detectiedrempels voor over- en ondertemperatuur kunnen eenvoudig met behulp van weerstandsdelers worden ingesteld.

 

De LTC2996 levert een spanning die rechtevenredig is met de temperatuur. Deze VPTAT (Voltage Proportional To Absolute Temperature) is gelijk aan 4 mV/K. Via open-drain-uitgangen (laag = actief) worden over- en ondertemperatuursituaties gemeld. Voor de instelling van de alarmdrempels is een referentiespanning van 1.8 V beschikbaar die ook als referentie voor een externe ADC kan worden gebruikt. De temperatuurmeting vindt elke 3,5 ms plaats.

 

De nieuwe sensor werkt bij voedingsspanningen tussen 2,25 V en 5,5 V, heeft een ruststroom van slechts 200 µA en wordt geleverd in een DFN-behuizing van 3 x 3 mm. 

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items