Terug van Embedded World 2016

2 maart 2016, 11:04
De nieuwe look van de Elektor-stand.
De nieuwe look van de Elektor-stand.
De beurs in Neurenberg is voorbij; zoals altijd komen wij Elektorianen terug met een tas vol boards en interessante indrukken. Mijn collega’s en ik hebben naar schatting 100 van de meer dan 939 exposanten (een nieuw record) bezocht. Natuurlijk waren daar de grote halfgeleiderfabrikanten zoals Renesas, Microchip, NXP en Atmel bij, maar ook kleinere bedrijven, die veel lezers wellicht nog niet kennen. In het aprilnummer van Elektor en binnenkort in deze nieuwsbrief gaan we aandacht besteden aan enkele nieuwe ideeën, producten en diensten die we op de beurs zijn tegengekomen.

Het was ook weer heel leuk om bij onze eigen stand, voor het eerst in de modernste hal 4A, auteurs en lezers te ontmoeten. Daarbij kwamen verschillende voorstellen naar voren, die ik graag bespreek met mijn collega's. Zo waren er ideeën voor meer artikelen over de grotere Cortex-M-controller en een (eenmalige) gedrukte uitgave van het interessantste nieuws uit onze elektronische nieuwsbrief. Er werd ook gevraagd om meer artikelen over embedded Linux. Daar kunnen we meteen iets aan doen: Benedikt Sauter had in Neurenberg een nieuwe versie van zijn Linux-board meegebracht. Een video daarover is binnenkort te vinden op Elektor TV; de serie artikelen gaat in september van start.

Al met al was het een geslaagde en goed georganiseerde beurs. Er was wel een klein minpuntje: De prijs/kwaliteits-verhouding van het Internet op de beurs was wederom beroerd. Een stabiele WLAN-verbinding kon je wel vergeten. Wij zouden het toch wel heel fijn vinden als op Embedded World, dat toch bekend wil staan als hét evenement over het Internet of Things, goed en gratis Internet beschikbaar was!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items