Tesla Model 3: een striptease in de garage

6 september 2018, 12:00
Screenshot van de elektronische onderdelen
van een  'gevilde' Tesla model 3 in een garage.
De maker van deze aflevering van Elektor.TV schrijft dat de informatie die hij geeft allemaal afkomstig is uit zijn intensieve studie van de interne en externe elektrische systemen van de model M3 van Tesla. Hij doet dat allemaal met de nieuwsgierigheid van een knutselaar: hij haalt de dingen uit elkaar en kijkt hoe ze werken!
Hij heeft in zijn werkplaats de carrosserie en alle “lastige” onderdelen verwijderd voor zijn beoordeling van de Model 3. Daarna heeft hij alles weer met elkaar verbonden, zodat het werkt, en dat heeft hij gefilmd.

Een videoverkenning: exploded view in de garage

Als ik me niet vergis is dit pas de eerste of tweede keer dat het in deze rubriek over autotechniek gaat. Ik ben nou eenmaal nieuwsgierig naar alle onderwerpen, ik ben zeker geen hartstochtelijke autoliefhebber. Ook niet van elektrische auto’s, inclusief de modellen van Tesla. Als ik er niet mee in de tijd kan reizen is de auto een onderwerp waar ik urenlang over kan zwijgen.
Ik sta ook niet bekend om mijn bewondering voor Elon Musk of zijn (naar men zegt) geniale stijl van ondernemen. Ik verbaas me erover hoe sommigen door hem gefascineerd zijn. Maar toch, toen ik deze zomer op aanraden van een collega ging kijken naar de serie van garagevideo’s waarvan dit een aflevering is, kreeg ik meteen zin om dit te delen met de lezers van Elektor. Niet om ermee te spotten, niet om het te bekritiseren, maar gewoon uit oprecht enthousiasme!

Empirische methode

Deze video blinkt niet uit door geweldig camerawerk of knappe montage. Integendeel. Ook het gesproken commentaar is niet bijzonder origineel. Maar toch weet ik zeker dat u, net als ik, tot het einde aan het scherm vastgeplakt zult zitten (de volle 13 minuten lang).
Het is niet aan mij om te oordelen over de intelligentie van de innovaties van de Model 3, over de schoonheid van de gebruikte techniek en over de fraaie opbouw. Zie deze verkennende video maar als een voorbeeld van gul delen van informatie, van mens tot mens.
De magie van de striptease doet de rest. We kunnen dan wel niet reizen in de tijd, maar met deze video kunt u toch een kwartier lang in een andere dimensie leven.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items