Tesla’s Solar Roof – Veelbelovend

1 november 2016, 10:00
Tesla’s Solar Roof – Veelbelovend
Tesla’s Solar Roof – Veelbelovend
Afgelopen vrijdag (28 oktober) presenteerde Elon Musk het resultaat van een samenwerking tussen Tesla en SolarCity: vier verschillende typen ‘dakpannen’ met geïntegreerde zonnecellen. Het meest bijzondere aan de nieuwe dakbedekking is dat het bijna niet van ‘normale’ dakpannen te onderscheiden is. Alles is er aan gedaan om het eindresultaat zo mooi mogelijk te maken. Want zeg nou zelf, zo’n zonnepaneel is nou niet het mooiste ornament dat je op je dak kunt plaatsen...
 
De nieuwe dakpannen zijn gemaakt van glas dat bewerkt is om afhankelijk van de inkijkhoek in meer of mindere mate doorschijnend te zijn. Daardoor lijkt het vanaf de grond op een gewone dakpan, terwijl het voor het zonlicht transparant is.
 
In de video hieronder is de presentatie te zien. Spoiler alert: het huis op de foto is voorzien met de nieuwe dakpannen/zonnepanelen. Zeg nu zelf: niet van echt te onderscheiden, toch?
 
Tussen neus en lippen door werd ook nog even de nieuwe Powerwall 2 aangehaald. Deze belooft met de dubbele opslagcapaciteit van 14 kWh een doorsnee huis een hele dag van energie te kunnen voorzien. Een doorsnee huis in California dan, want in Nederland beginnen we de CV alweer op te stoken en die heeft in een doorsnee Nederlands huis toch wat meer energie nodig.
 
Meer info: www.tesla.com/solar.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items