Texas Instruments neemt National Semiconductor over

10 december 2013, 14:36
Texas Instruments neemt National Semiconductor over
Texas Instruments neemt National Semiconductor over

Texas Instruments, een van de grootste halfgeleiderfabrikanten ter wereld, gaat National Semiconductor overnemen voor een bedrag van 6,5 miljard dollar. De raden van bestuur van beide firma's hebben hierover een overeenkomst bereikt, maar de aandeelhouders en de Amerikaanse mededingingsautoriteit moeten nog groen licht geven voor deze overname.

 

Volgens TI vullen de twee firma's elkaar goed aan op het gebied van analoge producten. TI heeft ongeveer 30.000 analoge producten en daarbij komen nu dan 12.000 producten van NS. National zal dan ook na de overname deel gaan uitmaken van de analoge tak van TI, waarbij het verkoopaandeel van analoge producten circa 50% zal bedragen. Het complete verkoopteam zal 10 maal zo groot zijn als het huidige verkoopteam van National, waardoor een veel betere gebruikersondersteuning mogelijk zal zijn.

 

TI heeft al aangegeven dat de productiefaciliteiten van National gewoon gehandhaafd blijven. Ook zullen alle bestaande producten in de totale portfolio aanwezig blijven en zullen de bestaande typenummers niet veranderen. Reeds aangekondigde nieuwe producten zullen volgens planning verschijnen.

Beide firma's verwachten de hele acquisitie over zes tot negen maanden te hebben afgerond.

 

Meer info:
http://newscenter.ti.com/Blogs/newsroom/archive/2011/04/04/ti-to-acquire-national-semiconductor-664670.aspx

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items