Triac-dimbare controller voor LED-lampen

19 december 2016, 10:00
Triac-dimbare controller voor LED-lampen
Triac-dimbare controller voor LED-lampen
Diodes Incorporated heeft een nieuw controller-IC voor LED-lampen voorgesteld, de AL1692. Dit IC bevat een zeer efficiënte buck-boost LED-driver voor netspanning-gevoede LED-lampen van 3 tot 20W. Een van de pluspunten van dit IC ten opzichte van vergelijkbare IC's is de mogelijkheid om een standaard triac-regelaar te gebruiken om de aangesloten LED-lamp te dimmen.

De AL1692 is leverbaar in verschillende uitvoeringen. De AL1692 bevat alleen het controller-gedeelte, voor gebruik met externe power-MOSFET's. Daarnaast zijn er twee versies met een geïntegreerde MOSFET. De  AL1692-30BA bevat een MOSFET van 400V/3A en de AL1692-20C een MOSFET van 600V/2A. Beide versies zijn geschikt voor netspanningen van 120Vac en 230Vac. Het IC is ook in staat om lange LED-ketens zoals in filament-lampen aan te sturen.

Het IC is voorzien van een groot aantal beveiligingsfuncties tegen o.a. kortsluiting van de uitgang, open uitgang, te hoge temperatuur, onderspanning, overspanning en te hoge uitgangsstroom. De controller-versie is leverbaar in een SO-8 behuizing en de versies met interne MOSFET zijn beschikbaar in een SO-7 behuizing.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items