In de maand oktober van 2019 heeft TT&MS BV, in samenwerking met haar leverancier ISOTECH, een succesvolle temperatuur kalibratie training mogen verzorgen voor een aantal maintenance en kalibratie engineers van één van haar klanten.
 
Het meten van temperatuur is één van de meest gemeten grootheden. Zeker binnen de luchtvaart draagt het meten en monitoren van een correcte temperatuur bij aan de betrouwbaarheid en veiligheid. De afdeling Engine Services van onze klant heeft voor haar kwaliteitsborging gekozen voor de ISOTECH 4000 serie dry-block kalibrators. Dit mede door de ruime ervaring van ISOTECH, welke als marktleider al ruim 35 jaar actief is binnen de kalibratiewereld. Maar ook vanwege de flexibiliteit, stabiliteit en mobiliteit van de betreffende 4000 serie. De geavanceerde controller, in combinatie met de I Cal Easy software, ondersteunt de gebruiker bij het ontwikkelen van geautomatiseerde routines en meetrapporten.
 
Tijdens de tweedaagse training kwam onder meer aan de orde hoe men de temperatuur meet en wat het juiste gebruik is van een dry-block of een liquid bath. Maar ook hoe het zit met Thermo Couples en Resistance Temperature Detectors is aan de orde gekomen. Naast het theoretische deel is ook de praktijk uitvoerig aan de orde gekomen. We kunnen dan ook terugkijken op een leerzame en succesvolle tijd bij onze klant.