Het NUON Solar Team 2011 van de TU Delft presenteerde op 28 juni in de Amsterdamse Westergasfabriek de compleet nieuw ontwikkelde zonnewagen Nuna6 die van 16 tot 23 oktober 2011 tijdens de World Solar Challenge in Australië de strijd zal aangaan met 30 teams uit de hele wereld. Na vier overwinningen op rij werd het team in 2009 tweede. Men is vastbesloten om dit jaar de wereldbeker zonneracen weer naar Delft te halen.

 

Met een gewicht van zo’n 145 kilo is de Nuna6 de lichtste zonnewagen van het team ooit, hij weegt de helft van de eerste Nuna uit 2001. De wagen is ook de kleinste met een lengte van 444 cm. In de nieuwe Nuna zijn belangrijke verbeteringen aangebracht. De elektromotor heeft een rendement van 98% en de luchtweerstand is bijna 10% lager dan die van de Nuna5. Dit jaar is voor het eerst gekozen voor silicium cellen voor de 6 m² aan zonnepanelen die op de auto zijn aangebracht. Alleen auto’s die 100% op zonne-energie kunnen rijden mogen meedoen aan de World Solar Challenge die de deelnemers over een afstand van 3000 km van Darwin naar Adelaide voert.

 

Meer info:
http://home.tudelft.nl/nl/actueel/laatste-nieuws/artikel/detail/nuon-solar-team-presenteert-nuna6-we-halen-de-wereldbeker/