TU/e onthult eerste gezinsauto op zonne-energie

10 december 2013, 14:37
TU/e onthult eerste gezinsauto op zonne-energie
TU/e onthult eerste gezinsauto op zonne-energie

Het TU/e-studententeam Solar Team Eindhoven (STE) heeft op 4 juli 2013 ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie gepresenteerd. ‘Stella’ is de eerste energiepositieve auto met plaats voor vier personen, een kofferbak, intuïtieve besturing en een range van 600 kilometer.
Stella - Latijn voor ster -  genereert met haar zonnecellen gemiddeld meer elektriciteit dan ze verbruikt. Zo maakt de auto het mogelijk dat het energieoverschot kan worden teruggegeven aan het elektriciteitsnet. Per saldo is deze auto dus energiepositief.

 

Solar Team Eindhoven heeft zich als doel gesteld om de auto van de toekomst te ontwikkelen. Door aerodynamisch design te combineren met lichtgewicht materialen als koolstofvezel en aluminium is een bijzonder zuinige auto ontworpen. Daarnaast beschikt de auto over vernuftige applicaties zoals een LED-strip en touchscreen waarmee overbodige knoppen in de auto tot het verleden behoren. Tevens is ‘intuïtief rijden’ mogelijk dankzij het stuur dat uitzet of inkrimpt en daarmee aangeeft dat de auto te hard of zacht rijdt. Solar Team Eindhoven laat de auto door de RDW keuren om te bewijzen dat het een volwaardige auto betreft.

 

Solar Team Eindhoven zal met Stella uitkomen in de nieuwe Cruiser klasse van de Solar World Challenge, een 3.000 km durende wedstrijd door de outback van Australië, die wordt gehouden van 6 tot en met 13 oktober 2013.

 

Foto: Bart van Overbeeke

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items