Twents Team Taffelt in TukTuk door India

30 december 2015, 08:00
Twents Team Taffelt in TukTuk door India
Twents Team Taffelt in TukTuk door India
Tuk Tuk Team Twente, een zeskoppig team van (oud-)studenten van de Universiteit Twente en hogeschool Saxion en ‘spin-off’ van Solar Team Twente, start op 1 januari met de Rickshaw Challenge 2016 in India. Het team rijdt van het zuiden (Kochi) naar het noorden (Jaisamler) in twee Tuk Tuk’s, het beroemdste vervoersmiddel in India. De Tukkers benutten hun technische kennis voor het uitrusten van de TukTuk’s met zonnecellen. Tijdens de race wordt er geld opgehaald voor het goede doel.
 
“Na de World Solar Challenge in Australië zijn zowel wijzelf als heel Twente toe aan een nieuw avontuur”, aldus teamlid Mark Overbeek. “Wij jagen onze jongensdromen nog altijd na. Daarom gaan we dwars door India rijden in een Tuk Tuk. Het is fantastisch om samen met je vrienden mee te doen aan één van de meest uitdagende races ter wereld en tegelijkertijd de goede doelen Make-A-Wish en Cool Earth te steunen.”
 
Teamleden Frank, Jeroen, Koen, Mark, Thijs en Tom leggen met deze ultramoderne en voor comfort gebouwde Tuk Tuk’s (veredelde zitmaaiers) in twee weken ten minste 2500 km door India af. De technische kennis onderscheidt hen van de andere teams tijdens de Rickshaw Run. “We nemen zonnecellen uit de ruimtevaart mee om onze Tuk Tuk’s van energie te voorzien”, zegt Overbeek. “Ook al is de techniek van een Tuk Tuk maar simpel, het Tuk Tuk Team Twente wil natuurlijk het maximale uit deze fantastische machines halen.”
 
Het team doneert de helft van de opbrengst aan de Twentse afdeling van Make-a-Wish foundation en de andere helft aan Cool Earth, dat zich inzet voor de herplanting en het behoud van regenwouden.

Tuk Tuk Team Twente is live te volgen via Facebook.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items