Studententeam Green Team Twente van de Universiteit Twente heeft zijn gloednieuwe waterstofauto, de Aurora One, in de Grolsch Veste in Enschede gepresenteerd. Deze waterstofauto van de toekomst strijdt in juli op wereldniveau om de titel ‘meest zuinige en snelle stadsauto’.
Het internationale, multidisciplinaire team van de UT bestaat uit 22 toegewijde studenten, die allemaal geloven in waterstof als het antwoord op de groeiende vraag naar nieuwe brandstoffen. Ze zijn vanaf begin september bezig geweest met het ontwerpen, bouwen en testen van de stadsauto van de toekomst. Het studententeam heeft dan ook hoge verwachtingen van de Aurora One.

Veranderingen

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de waterstofauto van Green Team Twente niet rood, maar groen. Met de nieuwe kleur en een volledig nieuw aerodynamisch ontwerp onderscheidt Aurora One zich van zijn voorgangers. De strakke lijnen van de auto benadrukken het nieuwe aerodynamisch design en de groene kleur onderstreept de nieuwe identiteit van Green Team Twente. Naast deze uiterlijke veranderingen is er inwendig veel doorontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de Aurora One 10 km/h sneller is dan voorheen en een afstand van maar liefst 1000 kilometer op één liter brandstof af kan leggen.

Shell Eco-Marathon

Begin juli reist het team naar Londen om deel te nemen aan de Shell Eco-Marathon, de grootste zuinigheidsrace ter wereld. Tijdens deze race willen de studenten laten zien dat Green Team Twente bij de top hoort. Anders dan in voorgaande jaren ligt de focus dit jaar naast efficiëntie ook op snelheid. Tijdens de Drivers’ World Championship wil het team bewijzen dat hun auto niet alleen zuinig is, maar ook echt kan racen. Zo willen de Twentse studenten bewijzen dat de Aurora One de stadsauto van de toekomst is.