U bent gek op elektronica. Schreeuw het van de daken!

23 november 2017, 08:00
Elektor-video-Olympics-MicroTesla-Darth-Vader
 Shout it from the rooftops
Video is een manier van presentatie en communicatie die perfect geschikt is voor het tonen van elektronica in de praktijk. Maar, niet alle elektronici voelen zich er gemakkelijk bij.
Misschien omdat velen van hen toch eerder bescheiden zijn dan uitbundig. Na lange sessies van eenzaam werk, genieten ze liever van hun uitvindingen in de intimiteit van hun laboratorium dan erover van de daken te schreeuwen op YouTube. Ze geven de voorkeur aan een ingehouden discussie op een gespecialiseerd forum, in plaats van de hectiek op YouTube en de litanie van vaak onzinnige commentaren.
Wat dat betreft komt het idee om de video-wedstrijd onder de leden van de Elektor-community een "Olympiade" te noemen heel goed overeen met de werkelijkheid: meedoen is een zaak van jezelf overtreffen, remmingen overwinnen en de grote stap te wagen.

Hier alvast de eerste vijf YouTube-video’s

Misschien hadden de organisatoren, in plaats van vaag te blijven over de inhoud van de video’s, een thematisch kader moeten aangeven, bijvoorbeeld, een vruchtbaar en stimulerend onderwerp uit de elektronica. Dat had het misschien gemakkelijker gemaakt om boven uzelf uit te stijgen. Volgende keer beter.
Maar toch, er is al gevolg gegeven aan onze oproep. Hier zijn 5 video’s die Elektor al heeft ontvangen van verschillende deelnemers, uit verschillende melkwegstelsels. Allemaal voldoen ze op hun eigen manier aan de criteria: Schiet een paar minuten video over elektronica en word een Elektor TV-legende!
 
Elektor Video Olympics

Dus bij wijze van uitzondering bevat deze aflevering van Elektor-TV geen video, maar een link naar een playlist met vijf deelnemende video's. Bekijk ze en laat de voorbeelden van deze collega-makers u overtuigen om nu nog mee te doen aan de wedstrijd!  Doe mee met uw eigen originele videoproductie en win één van de vele geweldige prijzen. Dremel 3D Printer, Picoscope 2208B MSO, LabNation SmartScope, Andonstar HDMI microscoop en meer.

Verzamel een heleboel “Likes” op YouTube

Schiet uw eigen video over een Elektor-project naar keuze. Iets dat u zelf hebt gebouwd, of iets waarover u hebt gelezen in Elektor Magazine. Het maakt niet uit of u het geslaagd vond of niet, of u het hebt aangepast of in de originele vorm hebt gelaten, misschien hebt u het zelfs vernield! Waar het om gaat is uw ervaring op video. 
Om mee te doen hebt u alleen maar een smartphone of een andere videocamera nodig. Gebruik uw fantasie en toon uw liefde voor praktische elektronica. De manier waarop u het onderwerp benadert, mag u helemaal zelf weten. Houd het simpel, spannend en origineel. We willen graag elektronica in actie zien, met componenten, meetinstrumenten, printen en wat dan ook waar u plezier aan beleeft

All the contest details are here…

De deadline voor deelname is 1 december 2017.

Grijp uw camera, grijp uw telefoon en laat de poes met rust. Zie video 2, MicroTesla Synthesizer, ingezonden door Darth Vader, 1:04-1:13 :-)
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items