UDOO BOLT brengt AMD Ryzen™ Embedded V1000 in de maker wereld

20 juni 2018, 00:00
De UDOO BOLT is een nieuw revolutionair maker-board van UDOO, die onlangs op Kickstarter is gepresenteerd. Het board haalde in vier uur tijd $100.000 op. Waarom is het zo’n succes?
 
Link: bolt-elektor.udoo.org
 
De UDOO BOLT brengt een grote kwalitatieve sprong voorwaarts in vergelijking met de huidige aanbod voor makers. De module is bijna twee keer zo krachtig als de MacBook Pro 13”, voor een vanaf prijs van slechts 229 dollar. Dit is een wereldprimeur voor een board gebaseerd op de SoC AMD Ryzen™ Embedded V1000, die de transformatieve AMD "Zen" CPU-architectuur en de krachtige AMD "Vega" grafische verwerkingseenheid (GPU) architectuur op één chip integreert. Met een kloksnelheid van 3,6 GHz is het de snelste CPU maker-board ter wereld. Deze grafische processor biedt toegang tot een volledig nieuw niveau van beleving, met mogelijkheden voor triple-A-games, HDR- en Radeon-standaarden FreeSync™ 2.
 
Ook videostreaming in 4k resolutie met 60 fps op vier schermen tegelijk is mogelijk. Dit dankzij vier video-poorten - twee USB-C en twee HDMI 2.0 die overigens FCC en CE gecertificeerd zijn. Het board is ontworpen voor AI, VR, AR en Computer Vision en uitgerust met de baanbrekende AMD SenseMI-technologie voor machine-intelligentie. Voor de opslag ondersteunt het de M.2 NVMe, M.2 SSD's, SATA, en USB 3.1 en ook een 32 GB eMMC. Als de Kickstarter campagne $800.000 gaat overschrijden belooft het UDOO Team een gratis 64 GB eMMC upgrade.
 
Voor hardcore makers integreert de UDOO BOLT ook een compleet Arduino compatibel platform met ingangen-uitgangen voor de CPU en de geïntegreerde Arduino kaart. Bovendien heeft de module Grove-aansluitingen om experimenteren te vergemakkelijken, om nog maar te zwijgen van toetsenbordbediening waarmee op maat gemaakte gecombineerde controllers kunnen worden ontworpen. De UDOO BOLT draait op Windows en Linux en is plug & play.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items