Uitnodiging

2 november 2016, 18:55
De Elektor-stand bij de oostelijke ingang (animatie).
De Elektor-stand bij de oostelijke ingang (animatie).
Een beetje trots mogen we wel zijn: ons blad bewijst al sinds decennia dat er geen duidelijke grens is tussen het knutselen met elektronica als hobby en de professionele kant van de elektronica. Altijd al waren onze lezers, vaak werkzaam in de elektronica-ontwikkeling of -handel, ook in het weekend actief als „Maker“ in hun eigen thuislab. En profs hebben me vaak verteld dat Elektor graag gelezen wordt om suggesties en tips op te doen voor de dagelijkse praktijk van de ontwikkelaar. Menig Elektor-project kan op die manier zelfs de aanstoot hebben gegeven voor het ontwikkelen van een elektronicaproduct.

In het jaar 2016 is deze waarheid ook doorgedrongen tot veel elektronicabedrijven die tot voor kort neerkeken op de „knutselaars“. Makers hebben niet alleen leuke ideeën voor nieuwe producten, ze starten vaak zelfs eigen bedrijven en onderzoeken nieuwe manieren om de community te betrekken in het ontwikkelen en financieren van projecten. En in elk geval is de maker-scene een geweldige motor voor het aanwerven van nieuw personeel, want menig jong talent zoekt later een job in een traditioneel elektronicabedrijf.

Het is dan ook niet verrassend dat Elektor zich nauw verbonden voelt met de startup-scene. Dit jaar loven we voor het eerst de Fast Forward Award voor startups, prototypes en product-ideeën uit, samen met de organisatoren van de beurs electronica, een van de belangrijkste elektronicabeurzen ter wereld. Daarnaast hebben we STMicroelectronics, Würth elektronica, en Conrad aangewonnen als partners, drie ondernemingen die de startup- en maker-community al langer ondersteunen. Aan boord is ook de firma Trinamic, die IC's voor motorsturingen ontwikkeld.

Op de beurs electronica, die op 8 november in München haar poorten opent, presenteren 40 gegadigden, die de tweede ronde van de Awards in de categorieën „Idee“, „Prototype“ en „Start-up“ bereikt hebben, zichzelf in onze stand. Op de eerste drie dagen van de beurs zullen de deelnemers het tegen elkaar opnemen met korte presentaties. Op vrijdag 11 november vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats. Er is een kaderprogramma met presentaties over de thema’s startups, markt en financiering door experts in hun vakgebied. Ik nodig al onze lezers van harte uit om daarbij aanwezig te zijn!

Maar de Fast Forward Award hoeft niet de enige reden te zijn om onze 500 vierkante meter grote stand bij de oostelijke ingang met een bezoek te vereren. Zoals altijd zullen we ook nieuwe Elektor-boeken en interessante boards meenemen naar München. U kunt daar de Genuino 101 en het BME280-shield van Intel/Mouser samen in actie zien. Ook de voorversterker SUPRA, het nieuwe nixie-klok, het SDR-shield, de contactloze energie-overdracht, de LCR-meter, de Swiss-Pi-kaart, het BBC -micro:bit-weerstation en nog veel meer in Elektor gepubliceerde projecten worden in de stand tentoongesteld. De heel bijzondere Arduino Sand Clock, het BBC micro:bit -dock en een aantrekkelijk RGB digit -klok zijn zelfs al vóór hun publicatie te zien.

Bovendien kunt u aanwezig zijn bij interessante technische presentaties en demo’s. De ontwikkelaars van de Red Pitaya waren al eerder bij ons te gast, ze brengen ditmaal hun nieuwe kaart mee. Op dinsdag is er een presentatie van LabNation, de ontwikkelaars van de SmartScope, ook daarbij zullen demo’s te zien zijn en hebt u de mogelijkheid om vragen te stellen.

Natuurlijk zal ook het stamvaderlijke Elektor-beurs/redactieteam ter plaatse zijn, dat bestaat uit mijn collega’s Ferdinand te Walvaart, Jan Buiting, Clemens Valens, Jan Visser en mijzelf.
We verheugen ons al op uw bezoek en we gaan graag met u in gesprek!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items