Ultra-compacte Arduino met display

27 maart 2014, 23:00
Ultra-compacte Arduino met display
Ultra-compacte Arduino met display
Op Kickstarter presenteert Geek Ammo de MicroView, een extreem verkleinde Arduino met het formaat van een postzegel en voorzien van een 64 x 48 monochroom OLED-display. De module is voorzien van standaard DIP-pinheaders, waardoor deze eenvoudig op een breadboard kan worden geplaatst, en kan vanuit verschillende bronnen worden gevoed en geprogrammeerd.

De MicroView werkt op een spanning van 5 V die uit een voedingsspanning tussen 3,3 V en 16 V wordt afgeleid. Zoals gebruikelijk bij Arduino, wordt de rekenkracht door een microcontroller van het type Atmega328P geleverd die met 16 MHz wordt geklokt en over 32 KB Flash, 2 KB SRAM en 1 KB EEPROM beschikt. De module heeft zes analoge ingangen en twaalf GPIO’s waarvan er drie als PWM-uitgang kunnen worden gebruikt. Het systeem ondersteunt de Arduino IDE 1.0 voor OSX, Windows en Linux, en is 100% Arduino-compatibel.

Omdat het oorspronkelijke Kickstarter-doel van 25.000 Dollar al ruimschoots is overtroffen, kunnen we ervan uitgaan dat de MicroView met ingang van augustus 2014 voor 45 Dollar leverbaar is.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items