Unitron Group BV heeft voor haar productie afdeling in IJzendijke onlangs een investering gedaan in de Viscom S2088 AOI machine. Hiermee kan het bedrijf haar klanten -die zich hoofdzakelijk in de veeleisende medische branche bevinden- de nodige garanties bieden op een product dat aan de hoogste inspectie-normen voldoet.

Het hoeft geen betoog dat de verdere miniaturisatie van componenten en de hogere densiteit van producten het noodzakelijk maakt om PCBA’s volautomatisch te inspecteren. Niet enkel de aanwezigheid, polariteit en positie van componenten, maar ook (en vooral) de soldeerkwaliteit moet geborgd worden. Hierbij is het gebruik van een machine met zeer hoge inspectie-nauwkeurigheid van zijwaarts gerichte camera’s onontbeerlijk.  
 
“Het afgelopen jaar hebben wij meerdere investeringen gedaan in nieuwe productiemachines”,  vertelt Ard-Jan Hamelink, COO bij Unitron Group. ”Met deze nieuwe investering in AOI bewijzen we nogmaals dat we voor de beste en hoogst haalbare kwaliteitsborging willen gaan.”

Viscom is de wereldwijde marktleider op gebied van inspectiesystemen die oplossingen biedt voor onder andere SPI, AOI, MXI, AXI, AOXI en CCI.  Enkel bedrijven die kwaliteit hoog in het vaandel dragen en produceren voor veeleisende markten zoals automotive en medical, selecteren resoluut Viscom.
 
“Voor onze doeleinden was een standalone unit toereikend, maar we wilden niet inboeten op kwaliteit.” zegt Mario Steel , Productie Manager bij Unitron Group BV. “Na het vergelijken en testen van een aantal fabrikanten hebben wij Viscom geselecteerd omdat deze zonder twijfel het best scoorde in de inspectieresultaten, eenvoud van programmatie en het algehele concept van machine en organisatie.”
 
De Viscom S2088-II is de enige table top machine op de markt die bovenop de standaard hoog resolutie top down camera ook tot 8 zijcamera’s kan bevatten. Hierdoor zorgt hij voor de controle van componenten en solderingen vanuit alle hoeken. De vVision sofware zorgt voor een snelle en efficiënte programmatie, waarbij bovendien een “never forget” zelflerende functie geïntegreerd is die het onmogelijk maakt om een programma dusdanig aan te passen dat fouten uit het verleden doorgelaten zouden worden.
 
“Ik ben blij om Unitron Group in onze klantenkring te verwelkomen, en we zorgen voor de nodige ondersteuning bij de integratie van de machine binnen het productieproces,” zegt Tom Van Tongelen, zaakvoerder van Smd-Tec, verdeler van Viscom in de Benelux. “We geloven rotsvast in de geavanceerde technologie en meerwaarde die Viscom aan de Benelux markt biedt en zien de install base in onze regio enorm groeien.”