Het zomervakantieseizoen loopt ten einde, wat betekent dat het nieuws uit de elektronica-industrie weer aantrekt. Neem een ​​paar minuten de tijd om wat recent nieuws en aankondigingen uit de elektronica-industrie in te halen. Deze keer richten we ons op updates van chip fabrikanten, waaronder de Nvidia-Arm-deal en de overname van Maxim, evenals nieuws over de inkomsten uit de chips industrie en een spannende mijlpaal voor ElektorTV. Deel je opmerkingen en nieuwstips in de discussiesectie onderaan het artikel.
 
News Byte: Nvidia-Arm and more

Nvidia-Arm Deal gaat naar de EU

Afgelopen herfst hebben we de eerste details van de Nvidia-Arm-deal bekendgemaakt. Dus wat is de situatie nu? Deals zoals deze, die naar schatting in de buurt van $ 40 tot $ 50-plus miljard liggen, vereisen input van regelgevers en creëren vaak de krantenkoppen wanneer opmerkelijke spelers uit de sector hun mening geven via interviews en sociale media. Het verhaal van Nvidia-Arm werd de afgelopen dagen nog sappiger toen bekende nieuwszenders meldden dat Elon MuskSamsung, en Amazon wat schaduw over de deal hebben geworpen. Dus wat nu? volgens verschillende rapporten, zullen de EU-regelgevers in Brussel deze maand beginnen met het onderzoeken van de deal. Zou de deal Nvidia te veel macht geven? Laat ons weten wat je denkt.

Een update over de Maxim-overname van Analog

Analog Devices is weer een beetje sterker geworden. Vorige zomer, meldden wij dat Analog Devices een overeenkomst had gesloten om Maxim Integrated te kopen. De overname van Maxim van meer dan 20 miljard dollar is nu voltooid. Op 26 augustus heeft Vincent Roche, de president en CEO van Analog, bekend gemaakt: "Vandaag is een geweldige mijlpaal voor ADI en ik ben verheugd om het Maxim-team te verwelkomen, die onze passie delen voor het oplossen van de meest complexe technologische problemen van onze klanten." Maxim brengt Analog een sterk portfolio van signal processing technologie, dat vooraanstaand is in het ontwerp van analoge, mixed-signal en DSP IC's. Meer weten over Maxim's AI-oplossingen? Lees meer over de recente MAX78000 AI-ontwerpwedstrijd, die Elektor hielp organiseren.
 
MAX78000 AI

Omzet chips industrie bereikt nieuw hoogtepunt

De vraag naar chips blijft groot, terwijl problemen met het aanbod en de levering aanhouden. Volgens TrendForce, bereikte de chips industrie-inkomsten in het tweede kwartaal $ 24 miljard, wat een indrukwekkende stijging van 6,2% op kwartaalbasis is en opnieuw een record voor het achtste opeenvolgende kwartaal sinds 3Q19. Benieuwd wie het voortouw nam? TSMC blijft het peloton leiden met 52,9% van de markt. Samsung werd tweede met 17,3%, gevolgd door UMC met 7,2%. Wint of worstelt jouw bedrijf of start-up in deze zakelijke omgeving? Neem contact met ons op en deel je inzichten.

Elektor.TV heeft ruim 20k abonnementen

Elektor lanceerde zijn YouTube-kanaal (ElektorTV) in 2008 en sindsdien hebben we honderden technische tutorials, interviews, unboxings, product recensies en technische demo's gepost. Nieuwe zelfbouw-elektronicaprojecten, technische tutorials en demo's zitten in de productie pijplijn. Of je nu geïnteresseerd bent in zelfbouw-elektronicaprojecten, diepte-interviews met technici of embedded development tutorials, Elektor heeft voor elk wat wils. Ga met ons mee op weg naar 30.000 ElektorTV-abonnees!
 

Blijf op de hoogte

Bezoek Elektor's Elektronica Nieuws Byte pagina en abonneer je op de tag voor regelmatige updates over nieuws, trends en productaankondigingen in de elektronica-industrie. En zorg ervoor dat je je abonneert op Elektor's gratis wekelijkse E-Zine.

Vertaling: Hans Adams