USB-hub voor Raspberry Pi

7 juli 2014, 22:00
USB-hub voor Raspberry Pi
USB-hub voor Raspberry Pi

Het nieuwe kickstarterproject ‘Raspiado-board’ is een USB-hub met vijf poorten die op de Raspberry Pi kan worden geplaatst en daarmee het gebruik van een externe hub (met bijbehorende losliggende bekabeling) overbodig maakt. Het Raspiado-board heeft dezelfde afmetingen als de Raspberry Pi en wordt met twee afstandssteunen aan de onderzijde van de RPi gemonteerd. Hierdoor blijven de GPIO- en camera-connectors aan de bovenzijde toegankelijk.

Omdat de Raspberry Pi (model B) maar over twee USB-poorten beschikt is er al gauw een externe hub nodig als er bijvoorbeeld naast een toetsenbord en een muis ook nog een WiFi-dongle moet worden aangesloten. En dat brengt een hoop extra bekabeling met zich mee.
Het Raspiado-board is een extern gevoede USB-hub die met de (optionele) 4000 mA / 5 VDC voeding genoeg stroom kan leveren voor alle USB-apparaten en de Raspberry Pi. Het board wordt met twee USB-kabels (voor data en voeding) op de RPi aangesloten en beschikt over een voedingsconnector voor aansluiting van de netadapter.

Het board en de bevestigingsmaterialen zijn te verkrijgen voor een donatie van $ 30. Voor $ 10 extra komt daar een netadapter bij. Verwachte leverdatum: september 2014.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items