USB-spectrumanalyzer van Tektronix

5 november 2014, 23:00
USB-spectrumanalyzer van Tektronix
USB-spectrumanalyzer van Tektronix

Tektronix introduceert de eerste van een reeks USB-meetapparaten: de RSA306 spectrumanalyzer. Het bedrijf wil hiermee inspelen op de beschikbaarheid van betaalbare pc’s en laptops die naast voldoende rekenkracht voor het uitvoeren van complexe meet- en testanalyses ook over een USB3.0-interface beschikken. De nieuwe spectrumanalyzer, die een frequentiebereik van 9 kHz tot 6,2 GHz en een bandbreedte van 40 MHz heeft, wordt geleverd met SignalVu pc-software die geavanceerde analysemogelijkheden bevat.  

De RSA306 kan worden toegepast bij de ontwikkeling van HF-systemen, bij installatie en onderhoud van mobiele netwerken, bij het opsporen van HF-interferentie en in laboratoria van onderwijsinstellingen. Door de open API kunnen gebruikers hun eigen op Windows gebaseerde interfaces zoals Matlab of Python gebruiken om de ruwe data van het instrument te verwerken.

De goedkoopste uitvoering van de RSA306 kost €2,810 en is daarmee aanzienlijk goedkoper dan conventionele analyzers met vergelijkbare specificaties. De nieuwe spectrumanalyzer wordt door Tektronix tijdens Elektronica 2014 in München gepresenteerd.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items