Elektor Team

USB-stick met vierkanaals A/D-converter

10 december 2013, 14:37
USB-stick met vierkanaals A/D-converter
USB-stick met vierkanaals A/D-converter

De Duitse firma Cesys introduceert de Cebo-stick, een USB-stick die een vierkanaals A/D-converter met een resolutie van 12 bits bevat. Via een 9-polige sub-D-connector die met een 75 cm lange kabel aan de stick is verbonden kunnen tegelijkertijd vier analoge signalen worden gemeten. De ingangen hebben een meetbereik van 0 tot 3,3 V met een nauwkeurigheid van ±1,2 mV en een oplossend vermogen van 0,8 mV. Door de hoogohmige opamp-ingangen kan het meetbereik eenvoudig met externe spanningsdelers worden vergroot.

 

De totale samplerate bedraagt maximaal 188 ks/s. Voor één enkel kanaal is dit maximaal 100 ks/s. De metingen kunnen als enkelvoudige meting, gebufferde burst-meting of continu worden uitgevoerd. De buffer kan bursts tot 4.096 samples bevatten. De metingen kunnen vanuit  software, hardware of door een extern signaal worden getriggerd. Naast de analoge ingangen beschikt de Cebo-stick over drie digitale aansluitingen die individueel als ingang of uitgang kunnen worden geconfigureerd. Een van deze aansluitingen kan niet alleen als triggeringang maar ook als triggeruitgang dienen waardoor verschillende Cebo-sticks met elkaar kunnen worden gesynchroniseerd.

 

Via de website van Cesys zijn verschillende toepassingen gratis te downloaden. De Cebo-stick kost 89 Euro, en is direct leverbaar.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items