UT spin-off lanceert eerste autonome ramenwasrobot

30 oktober 2015, 00:01
UT spin-off lanceert eerste autonome ramenwasrobot
UT spin-off lanceert eerste autonome ramenwasrobot
KITE-Robotics, een spin-off van de Universiteit Twente, is klaar voor de allereerste publieke demonstratie van zijn reinigingsrobot. De robot is volgens de ontwikkelaars vijf keer zo snel als een glazenwasser en voordeliger dan handmatig wassen. Tevens reinigt de robot zowel glas als kozijnen, zit er geen zeep in het water en voorkomt hij strepen op het glas.

De computergestuurde robot wordt met vier kabels aan een gebouw bevestigd. Door op bepaalde manieren aan de kabels te trekken verandert de robot van plek zodat hij over het complete gebouw kan bewegen. Op het dak van het gebouw worden eenmalig eenvoudige bevestigingspunten geplaatst waaraan de robot voor het reinigen tijdelijk wordt bevestigd.
De robot is het meest geschikt voor grote gebouwen die met de traditionele glazenwastechnieken risicovol zijn om te reinigen en biedt daarom een oplossing voor gebouwbeheerders en reinigingsbedrijven. De robot kan gebouwen reinigen tot zo’n 80m hoogte. De robot reinigt de totale gevel: glas, kozijnen en beplating (aluminium, natuursteen, trespa, staal, etc.).

Op dinsdag 10 november is de eerste publieke test met de KITE Robot te zien op het gebouw de Spiegel van de Universiteit Twente, het gezichtsbepalende gebouw meteen aan de entree van de campus. Het glazenwassen door de robot start om 16:00 uur.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items