Uw wachtwoorden vervangen door de frequentiekarakteristiek van uw schedel

1 juni 2016, 17:13
Uw wachtwoorden vervangen door de frequentiekarakteristiek van uw schedel
Uw wachtwoorden vervangen door de frequentiekarakteristiek van uw schedel
In diverse bedrijfs- en universiteitslaboratoria wordt de beroemde netwerkbril van Google gebruikt bij wetenschappelijke experimenten, operaties en medische examens. De Google Glass wordt hier vaak gedeeld met meerdere gebruikers. Om het ongewild in omloop brengen en verspreiden van gevoelige informatie zoals wachtwoorden en toegangscodes tegen te gaan hebben onderzoekers van de universiteiten van Saarbrücken en Stuttgart SkullConduct bedacht. Dit biometrische systeem, dat gebruik maakt van osteofonie (de transducer is in de bril geïntegreerd),  identificeert de drager door de resonantie van zijn schedel te analyseren. Een geluidssignaal (witte ruis) dat door de osteofonie-transducer in het schedelbot wordt geïnjecteerd plant zich door de schedel voort totdat het wordt opgevangen door de microfoon (ook in de bril geïntegreerd). Uit dit signaal kunnen individuele kenmerken worden afgeleid die behoren bij de schedelbouw van de drager. Dit maakt het mogelijk om aan iedere drager een unieke digitale toegangscode toe te wijzen. 

Hiermee is het eenvoudig om privé-informatie te verbergen wanneer een niet-geregistreerde persoon de bril gebruikt. Als de legitieme eigenaar van de bril is geïdentificeerd worden zijn persoonlijke gegevens weer toegankelijk. 

De tot nu toe verkregen resultaten lijken veelbelovend, maar het project is nog in de onderzoeksfase. Een soortgelijke procedure zou kunnen worden gebruikt voor de identificatie van smartphonegebruikers. Ook wordt het gebruik van ultrageluid inplaats van witte ruis onderzocht. 
 

 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items