Vayyar 3D-sensor in Smart Home-toepassingen

1 november 2016, 09:00
Vayyar 3D-sensor in Smart Home-toepassingen
Vayyar 3D-sensor in Smart Home-toepassingen
Vayyar Imaging wil met haar 3D-sensor de mogelijkheden van Smart Home-toepassingen uitbreiden. Te denken valt hierbij aan gezondheidsbewaking, lokalisatie van personen bij brand, data-bandbreedtebeperking wanneer de kijker in slaap is gevallen achter de tv.
 
De 3D-sensor kan door objecten heen ‘kijken’ en kan daardoor personen identificeren en volgen, zelfs meerdere tegelijkertijd. De sensor kan vitale functies monitoren en detecteren of iemand gevallen is (op de grond ligt), zonder daarvoor een camera(systeem) nodig te hebben, wat de privacy waarborgt.
 
De sensortechnologie is gepatenteerd en maakt gebruik van HF-signalen. De nieuwe applicaties laten de sensor de ademhaling monitoren en alarm slaan als iemand stopt met ademen. Ook meet de sensor real-time de verplaatsing van de personen in huis, zelfs door de muur heen, zodat hulpdiensten bij een noodgeval snel naar de juiste plek kunnen gaan en hulp kunnen bieden.
 
Door de ‘draadloze’ techniek — personen hoeven geen kastje of andere elektronica bij zich te hebben — en de hoge mate van privacy-behoud die het systeem biedt, denkt Vayyar een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan het Smart Home van de (nabije) toekomst.
 
Meer info: http://vayyar.com.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items