Vergeet de pols, er zijn nu slimme schoenen

18 februari 2016, 12:17
Vergeet de pols, er zijn nu slimme schoenen
Vergeet de pols, er zijn nu slimme schoenen
Het Creative Lab (C-Lab) van Samsung heeft ‘smart’-schoenen ontwikkeld die real-time informatie voor golf- en fitnesstraining leveren. De IOFIT-schoenen worden geproduceerd door Salted Venture, een startup-bedrijf dat uit Samsung’s lab is voortgekomen.

De schoenen, die voor zowel trainers als individuele sporters zijn bedoeld, zitten vol met sensors. Deze bevinden zich in de buitenzool zodat de pasvorm en het comfort niet nadelig worden beïnvloed. Daar bevindt zich ook de Bluetooth-zender die de meetgegevens draadloos naar uw smartphone of tablet zendt. De bewegings- en druksensors meten de krachten op verschillende punten, waaruit informatie kan worden afgeleid over onder andere balans, gewichtsverplaatsing, zwaartepunt en de op de grond uitgeoefende kracht. 

De gebruikers kunnen van beide schoenen informatie krijgen over het aantal stappen, de tijdsduur en de afstand. In real-time kunt u ook de gewichtsverplaatsing, voetdrukafbeelding, de op de grond uitgeoefende kracht en het looptempo zien.

De wasbare smart-schoenen werken ongeveer 7 tot 10 dagen op één acculading en ze kunnen draadloos worden opgeladen. Wanneer de schoenen niet in gebruik zijn wordt dit door de ingebouwde accu gedetecteerd waardoor onnodig stroomverbruik wordt voorkomen.
 

Aan de IOFIT golfschoenen hangt een prijskaartje van $259. Van 22 februari tot 10 maart geldt een gereduceerde prijs van $199. De fitness-schoenen, die normaal $199 kosten, gaan in dezelfde periode over de toonbank voor slechts $149 — exclusief de toegangsprijs van de fitnessclub.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items