Als eerste op de markt komen met alle nieuwste functies is essentieel voor het succes van een nieuw product. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Arrow Electronics, een wereldwijde leverancier van technologie biedt uitkomst voor startups en ontwerpers met een assortiment van ontwikkelkaarten voor snelle productontwikkeling.

Spannende kaarten hebben spannende namen zoals Lion, Fox, Tiger en Dragonfly. De kaarten uit Arrow’s familie van SmartEverything-boards blinken uit door hun draadloze mogelijkheden. Als u graag zo’n kaart zou willen winnen, vul dan dit formulier in. De gelukkige winnaars krijgen een board naar keuze gratis, zonder verdere verplichtingen!

Lion (LoRa) en Fox (Sigfox)


 
Arrow Lion Board
Arrow’s Lion-board heeft LoRa, het Fox-board ondersteunt Sigf.

De Lion- en Fox-kaarten uit de SmartEverything-familie zijn opgebouwd rond SAMD21 32-bits ARM Cortex-M0+ ultra low-power microcontrollers van Microchip. Ze bevatten ofwel een LoRa (Lion) of een Sigfox (Fox) module, GPS - en Bluetooth Low Energy (BLE)-modules en een crypto/authenticatie-chipset. De kaarten hebben een Arduino Uno-vormfactor en worden ondersteund door de Arduino-IDE voor het snel en eenvoudig ontwikkelen van software. Ook Atmel Studio kan worden gebruikt, want er is, naast de Arduino bootloader, ook een SWD-poort beschikbaar voor het programmeren en debuggen.
  Lion Board <td style=" width:132px="">
Processor Microchip SAMD21 ARM Cortex-M0+, 48 MHz, 32 KB RAM & 256 KB flash
Geheugen 32 kB EEPROM
Interfaces USB, Bluetooth BLE
Lion Board LoRa
Fox Board Sigfox
Sensoren GPS
Aansluitingen Arduino Uno-shieldconnectors
Voeding Barrel jack, USB, LiPo-accu (>= 700 mAh)
 
 
Meer informatie
MC27561-Lion: https://www.arrow.com/en/products/mc27561-lion/arrow-development-tools
MCS7561-Fox: https://www.arrow.com/en/products/mcs7561-fox/arrow-development-tools

Tiger


 
Arrow Tiger Board
De Arrow Tiger heeft twee processors

De Arrow Tiger heeft twee processors: een Microchip SAMD21 en een NXP KW41. Hoewel die laatste vooral bedoeld is voor het ondersteunen van de draadloze communicatie met Bluetooth BLE 4.2, Thread en Zigbee, kan hij ook worden gebruikt en geprogrammeerd als de hoofdcontroller op de kaart. Dankzij een ingebouwde arbiter kunnen beide µC’s werken met de WiFi-module en communiceren via de seriële poort. Net als de Lion- en Fox-kaarten heeft het board een Arduino Uno-vormfactor en wordt het ondersteund door de Arduino-IDE voor het snel en eenvoudig ontwikkelen van software. Ook Atmel Studio kan worden gebruikt, want er is, naast de Arduino bootloader, ook een SWD-poort is beschikbaar voor het programmeren en debuggen.
 
Processor 1 Microchip SAMD21J18A-64 ARM Cortex-M0+, 48 MHz, 32 KB RAM & 256 KB flash
Processor 2 NXP KW41 ARM Cortex-M0+, 48 MHz, 128 KB RAM & 512 KB flash
Geheugen 32 kB I²C-EEPROM, 4 Mbit SPI-EEPROM
Interfaces USB en draadloos (WiFi, BLE, Thread en Zigbee)
Aansluitingen Arduino Uno-shieldconnectors, FTDI-connector
Voeding Barrel jack, USB, LiPo-accu (>= 700 mAh)
   
Meer informatie
MC27561-Tiger: https://www.arrow.com/en/products/mc27561-tiger/arrow-development-tools

Dragonfly


Arrow Dragonfly Board

De Dragonfly is een Arduino Zero-compatibele kaart die is uitgebreid met drie draadloze communicatie-opties: Dusty, Sigfox en WiFi. Hiermee is communicatie zowel over korte als over lange afstanden mogelijk. De kaart is geschikt om te gebruiken met het Dusty-ecosysteem (gebaseerd op SmartMesh IP), rechtstreeks met de cloud of met behulp van een SmartMesh IP WiFi-poort. De Dragonfly heeft een Arduino Zero-vormfactor en wordt ondersteund door de Arduino-IDE voor snel en gemakkelijk ontwikkelen van software. Ook andere ARM -toolchains zijn te gebruiken, omdat er een SWD-poort beschikbaar is voor comfortabel programmeren en debuggen.
 
Processor Microchip SAMD21J18B-MU ARM Cortex-M0+, 48 MHz, 32 KB RAM & 256 KB flash
Geheugen 32 kB I2C-EEPROM
Interfaces USB, WiFi b/g/n, Dusty SmartMesh IP, Sigfox
Aansluitingen Arduino Zero-shieldconnectors, FTDI-standaardpoort
Voeding Barrel jack, USB, 3V-batterijen (b.v. 2× AA)

 
Meer informatie
MC27561-Dragonfly: https://www.arrow.com/en/products/mc27561-dragonfly/arrow-development-tools

Doe mee...