De populariteit van 3D-printen neemt met rasse schreden toe. Tegenwoordig is een zelfs thuisprinter binnen handbereik. Maar misschien weet u niet precies hoe u er mee moet beginnen. Dan is dit (Engelstalige) boek echt iets voor u.
 
Elektor biedt met het boek 3D Printing and Autodesk 123D Design een oplossing voor iedereen die graag wil beginnen met 3D-printen. Dit eenvoudig te volgen boek behandelt alle basiskennis die u nodig hebt om uw eigen 3D-ontwerp te kunnen printen. Het hele ‘ideas-to-things’-proces wordt uitgelegd; alleen uw eigen nieuwsgierigheid en voorstellingsvermogen zijn onontbeerlijk.
 
Het boek begint met het uitleggen van de basisconcepten van 3D-printen, het productieproces, toepassingen modelleren, beschikbare 3D-printers en –services, om er een paar te noemen. Vervolgens komen de eerste stappen voor het vanuit ontwerpconcepten ontwerpen van 3D-modellen aanbod, gevolgd door het gebruik van 3D-data in 123D Design-software.
 
3D Printing and Autodesk 123D Design bevat ook een aantal projecten waarmee u uw 3D-printbekwaamheden kunt oefenen, zoals het ontwerpen van een beker tot moeilijkere ontwerpen die meerdere stappen en onderdelen vergen, zoals een stoel.
 
Ten slotte bent u klaar om écht aan de slag te gaan. In de laatste twee hoofdstukken leert u over het 3D-printproces voor thuis en over 3D-printservices die u als alternatief kunt gebruiken om uw ideeën in tastbare producten om te zetten. Nu bent u gedegen voorbereid voor het ontwikkelen van uw eigen innovatieve ontwerpen!
 
Elektor GREEN- en GOLD-leden ontvangen tijdelijk 15% introductiekorting (in plaats van de gebruikelijke 10%) en betalen geen verzendkosten! Dit aanbod geldt slechts voor bepaalde tijd. Maak er snel gebruik van!