We hebben er met z’n allen reikhalzend naar uitgekeken. En deze week was het eindelijk zover. De pallets met de eerste Nederlandse editie van MagPi magazine werden afgelopen maandag afgeleverd bij onze distributeurs en in het Elektor magazijn in Susteren. En het resultaat mag er zijn! Kijk maar...
 
Vanaf donderdag 15 maart is MagPi voor de speciale introductieprijs van slechts € 7,95 verkrijgbaar bij de betere tijdschriftenhandel in Nederland en België. Klik hier voor de verkooppunten in Nederland. Het blad is eveneens te bestellen in de Elektor Store (verzendkosten zijn voor rekening van Elektor!).
 
Voor de samenstelling van de inhoud van MagPi werken we nauw samen met de Raspberry Pi Foundation. Zes keer per jaar lees je in MagPi het laatste nieuws over de Raspberry Pi, praktijkartikelen, tests, boekrecensies en interviews.
 
Wat staat er zoal in het eerste nummer? Als je nog niet zo vertrouwd bent met de Raspberry Pi, dan helpt het artikel ‘Raspberry Pi voor beginners’ je zeker ontdekken hoe het er in de Pi-wereld aan toe gaat. Ook de vele projecten die we in dit nummer bespreken, geven een goed beeld van de veelzijdige mogelijkheden van dit krachtige minicomputertje.
 
Die kracht vind je ook terug in het hoofdartikel over de AIY Projects Vision Kit. Je leest er hoe je deze kit van Google in elkaar steekt, je leert hoe beeldherkenning met neurale netwerken werkt en we tonen je zelfs hoe je machinevisie aan je eigen Raspberry Pi-projecten toevoegt. Of heb je altijd al zelf de luchtkwaliteit in je huis willen monitoren? Houd je van retro-games? Of ben je benieuwd hoe een hele kledingfabriek op Raspberry Pi’s draait? Van beginner tot AI-expert, er is voor elk wat wils in het eerste nummer van MagPi.

Download hier de volledige inhoudsopgave (PDF).