Vervanger voor Li-ion-accu's met 40% meer capaciteit

28 december 2015, 00:10
Vervanger voor Li-ion-accu's met 40% meer capaciteit
Vervanger voor Li-ion-accu's met 40% meer capaciteit
In vrijwel alle draagbare aparaten worden tegenwoordig Li-ion-accu's toegepast vanwege hun hoge energiedichtheid en betere opslageigenschappen ten opzichte van NiCad en en NiMH. Er wordt door veel bedrijven onderzoek verricht naar het verbeteren van de huidige Li-ion-accusoorten en het zoeken naar mogelijke alternatieven met nog betere eigenschappen. Volgens de Japanse website Nikkei Technlogy is Sony bezig met de ontwikkeling van een Li-ion-vervanger met een veel grotere energiedichtheid.

Sony is van plan om tegen 2020 een vervanger klaar te hebben, waarbij een zwavelcomposiet als elektrodemateriaal wordt gebruikt. Vergeleken met de huidige Lithium-accu's zou dit type accu een 40% grotere energiedichtheid bezitten. Er worden momenteel twee soorten ontwikkeld, een lithium-zwavel (LiS) accu en een magnesium-zwavel (MgS) accu.

Sony is een van de grootste Li-ion-accufabrikanten ter wereld en levert accu's voor talloze smartphones, tablets en laptops. Het bedrijf introduceerde al in 1991 de eerste commerciële Li-ion accu.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items