VFD-Shield voor Arduino

2 september 2015, 00:10
VFD-Shield voor Arduino
VFD-Shield voor Arduino
Arduino is populair. Vooral de Arduino Uno is een veelgebruikt bordje in allerlei zelfbouwprojecten. Uitbreidingsbordjes ('Shields') zijn er talloos. Toch is het VFD-Shield voor Arduino iets aparts. Met zijn vier Russische IV-3 7-segment VFD buisjes en de benodigde stuurelektronica toont hij naar wens een klok, voltmeter, thermometer of demoprogramma. Vier LEDs die onder de buisjes gemonteerd zijn, geven een aantrekkelijk verlichtingseffect. Dat maakt het VFD-Shield tot een opvallende verschijning.

Het VFD-Shield is niet opgebouwd te koop. Het is verkrijgbaar als kit met alle onderdelen inclusief de buisjes. Omdat alle componenten 'ouderwetse' through-hole-onderdelen zijn, is het  'ouderwets lekker solderen' met deze kit.

Voor de stroomvoorziening is een gestabiliseerde 12V-voeding vereist. Daarnaast gebruikt de VFD-Shield de 5V-voeding die door de Arduino (Uno) wordt aangeboden via de connector.

Het VFD-Shield voor Arduino is nu in de Elektor-shop te koop. Hier vindt u ook de benodigde software in de vorm van Arduino-sketches en een (engelstalige) handleiding voor de opbouw.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items